Kilo Verme Yöntemleri

Fazla kilolu olma ya da obezite günümüzde hem kadınları hem de erkekleri tehdit eden bir hastalıktır. Genellikle hormonlu yiyecekler tüketmemiz ve eski zamanlardaki gibi enerji tüketmeyen, sürekli oturan bir toplum olmamız daha kilolu olmamız gerçeğini de beraberinde getirmektedir.

Kilo almayı sağlayan pek çok farklı neden vardır. Bunların arasında en önemlisi bol yağlı ve bol karbonhidratlı olan gıdalarla beslenmektir. Kilo verme yöntemleri değerlendirildiğinde ilk sırada spor yapmak ya da egzersiz yapmak gelmektedir. Vücudun enerji harcaması aynı zamanda kilo vermesini sağlayacaktır. Düzenli olarak yapılan spor son derece faydalıdır. Yüzme ve koşu en çok tercih edilen sporlar arasında bulunmaktadır. Yaşı ilerleyen kişilerin ise yürüyüş yapmaları tavsiye edilmektedir.

Kilo verme yöntemleri değerlendirildiğinde aynı zamanda tüketilen besin maddeleri ile ilgili de kısıtlamaya gitmek gerektiği gerçeği unutulmamalıdır. Karbonhidrat, şeker ve yağ içeren yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Çay içilecekse şekersiz içmek en faydalısıdır. Bunun yanında ekmeğin tüketimine dikkat etmek, beyaz ekmek tüketmemek de faydalı olacaktır. Daha çok kepekli ekmek tüketmek son derece faydalıdır. 

Kepekli ekmek hem tok tutacak hem de Genellikle yüksek proteinli gıdalarla beslenmek metabolizmayı hızlandıracaktır. Süt, yoğurt, peynir, et, balık, tavuk, yumurta gibi protein ağırlıklı olan yiyeceklere dikkat edilmelidir. Ara öğünlerde meyveli yoğurtlar, ayran gibi besinler, badem gibi kuru yemişler tüketebilirsiniz. Bunun yanında elma ve armut da kilo verme sürecinde etkili olacaktır. Kalsiyum vücutta yağ yakmada etkilidir. Günde iki su bardağı süt ya da yoğurt tüketilmelidir.

Kilo verme yöntemleri arasında yeşil çay tüketimi de gelmektedir. Yeşil çay vücutta yağ yakılmasını artırmaktadır. Herhangi bir tansiyon probleminiz yoksa muhakkak yeşil çay içmelisiniz. Salata tüketimi, kuru bakla grubunu tüketmek ya da tahıllı ekmek tüketmek metabolizmayı hızlandıracaktır. Kilo verme yöntemleri aynı zamanda bazı gıdaların da tüketilmemesi sayesinde başarıya ulaşacaktır. 

Tüketilmesinden kaçınılması gereken besinler arasında şekerli içecekler ve yiyecekler gelmektedir. Tatlı yiyecekleri, tuzlu yiyecekleri, karbonhidratlı yiyecekleri, hamur işlerini hayatınızdan uzak durmalısınız. Makarna ve pilavı da hayatınızdan çıkarırsanız hızlı şekilde kilo vermeniz mümkün olacaktır. 

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.