Neden yemek yemeliyiz ?

Bu soruyu hiç merak ettiniz mi neden yemek yiyoruz ? Yemeksiz yaşamak mümkünmüdür.Neden sürekli yemek yemeliyiz.İşte bu yazımızda bu sorulara cevap arayacağız.
Besinler vücudumuzun dengede kalması ve büyümesi kendini yenileyebilmesi açısından oldukça önemlidir.
Dışarıdan alınan protein,su,minareller vücut fonksiyonları için hayatı önem arz etmektedir.Besin almamızın  vücudumuza olan etkilerini 3 başlık altında inceleyebiliriz.

  • Fizyolojik fonksiyonlar
  • Psikolojik fonksiyonlar
  • Sosyal fonksiyonlar

Fizyolojik fonksiyonu

Yediğimiz tüm besinler aynı süreçle vücuda kazandırılırlar bu süreçler başlıca sindirim,emilim ve asimile ve çıkarma şeklindedir.Besinler bize kalori vermektedir.Kalori vücut enerjimizin temel taşıdır.Çünkü vücudumuz gerekli olan enerjisini burdan karşılamaktadır.Enerji vücudun tüm fonksiyonları için gerekli bir ihtiyaçtır kalp atışı,kan dolaşımı,beyin fonksiyonları ve diğer önemli organların fonksiyonları için gereklidir.Kısaca bunada besinlerin fizyolojik fonksiyonu diyoruz.

Psikolojik fonksiyonu

Besinleri tüketmek bizlere her zaman memnuniyet ve mutluluk vermektedir.Yeterli besin tüketen bir insan bu durumdan oldukça memnun ve mutlu olacaktır.Bu psikolojik olarak insanoğluna verilmiş bir özelliktir.Ancak bazı durumlarda psikolojik sorunlar nedeniyle yemek yememe veya kendini sürekli kilo almış gibi hissetme durumlarında bu memnuniyet ortadan kalkmaktadır.Bu psikolojik sorunu aşamayan insanlar aşırı zayıflamış hatta bazıları için tehlikeli bir sınıra gelmiş sayılmaktadırlar.Bu nedenle normal kilolu olduğu halde kendini çok kilolu gören insanlara psikolojik destek şarttır.

Sosyal fonksiyon

Yemek yemek insanları bir araya getiren en önemli faktörlerden bir tanesidir.Gerek kutlamalarda veya aile içinde yemek zamanı bir araya gelmek sosyal ilişkileri geliştirdiği gibi insanlara paylaşma duygusunu hissettirmesi açısından oldukça önemlidir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.