Sağlıklı Diyet Yapmanın Yolları

Diyet yapanlar için en önemli noktalardan birisi de düşük kalorili besinlerle beslenilmesidir.kalorisi düşük yemekler yemek diyetin oldukça önemli bir parçasıdır.Ayrıca düşük kalorili besinlerle beslenmek ilerleyen yaşam döneminde birçok hastalıktan korunmak içinde oldukça önemlidir.

Düşük kalorili besinler tüketmek kilo vermek için başlı başına yeterli değildir.Ancak diyet yapanlar için önemli bir gerekliliklerden bir tanesidir.

Düşük kalorili diyet

Düşük bir kalorili diyet için günlük alınması gereken kalori miktarı 800 ile 1000 kalori arasında veya daha az olmalıdır.

Düşük kalorili diyet derken çok sık yapılan bir yanlışta kalorisi yüksek olan besinlerden uzak durmak ancak kalorisi yüksek besinde olsa vücut için gerekli olan çeşitli minarellerin alımı vücudun dengeli bir şekilde fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için oldukça önemlidir.

İçerisinde içermiş oldukları yüksek şeker miktarı ve besin değerleri yönünden oldukça zayıf olan besinleri tüketmemek gerekmektedir.bunlarda yetersiz lif ve minerallerin fakirliğinden dolayı vücut metabolizmasını düzenlenmesinde yardımcı olamamaktadırlar.Bu tür besinlerle beslenmek ilerisi için ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.

Diyet için önemli olan besinler,besin ve lif yönünden zengin ve düşük kalorili besinlerdir.

Düşük kalorili bir diyet çocuklar için,yetişkinler için ve hamile bayanlar için tavsiye edilmemektedir.Ancak ciddi kilo sorunu olan ve obezite ile mücadele edenler için ihtiyaç olmaktadır.

Diyet yapanlar genelde hafta 2 veya 3 kg verirler yani 12 haftalık bir diyet programında 30 kg kadar kilo verilebilmektedir.ancak hızlı kilo vermek bazen ciddi sorunlara yol açabileceğinden tavsiye edilmemektedir.

Sağlıklı bir kilo vermenin en önemli noktalarını kısaca özetlemek gerekirse
Belirli bir plan ve zaman içerisinde diyet programı uygulanmalıdır.Kilo verme konusunda aceleci olmak ve kilo vermeyi hızlandırmak için ilaç gibi yan etkisi olabilecek girişimlere girmek doktor kontrolünün dışında tehlikeli olmaktadır.

Programlı bir diyet için diyetisyenlerden yardım alınmalıdır.Diyette önemli olan düşük kalorili beslenmenin yanında vücut metabolizması için gereken mineraller ve vitaminleri alımlarının da kısılmaması önemlidir.Çünkü yetersiz alımlar sonucu metabolizma bozuklukları ortaya çıkabilmektedir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.