Saç Dökülmelerinin Sebepleri ve Tedavisi

Saçlar, hem bayanlar hem erkekler için önemli bir yere sahiptirler. Görünüm açısından ve sağlık açısından, saçların güzel görünmesi, bireylerin de iyi hissetmesine yardımcı olan etkenlerdendir. Saçı dökülen insanlar, psikolojik açıdan genelde kötü hissederler ve çözüm için çeşitli yollara başvururlar. Bu yollardan bazıları sağlığı tehdit de edebilmektedir. Bu sebeple saç dökülmesi durumunda, uzmanlardan yardım olmakta fayda var.

Saç dökülmelerinin sebeplerinin başında, kalıtsal özellikler gelmektedir. Normal bir insanda gün içerisinde ortalama 50 ile 100 tel arasında saç dökülmesi meydana gelir. Daha fazlası oluyorsa, bir sorun var demektir. Genç yaşta kellik sorunu yaşayan bireylerin büyük çoğunluğu kalıtsal özelliklerden dolayı, saç dökülme sorunuyla karşı karşıya kalırlar. Ancak saç dökülmelerinin sebeplerinde, yalnızca kalıtsal sorun etkili değildir.

Bunun yanında, gebelik, yüksek ateş, mantar hastalıkları, kanser tedavileri, demir eksikliği, doğum kontrol hapları, cerrahi girişimler ve saç koparma hastalığı da saç dökülmelerine sebep olmaktadır. Hamile bayanların özellikle doğum sonrasında, vücutlarındaki mineral kaybından dolayı ciddi saç dökülmeleri yaşadıkları bilinmektedir. 

Demir eksikliği de saç dökülmesine sebep olan ciddi rahatsızlıklardan birisidir. Kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar aynı şekilde, saçların yapısını ciddi anlamda bozarak dökülmelerine sebep olmaktadır. 

Saç dökülmelerinin tedavisi de, günümüzde mümkündür. Deri hastalıklarına başvurduğunuzda, saçlarınızın dökülme sebebi araştırılır. Sorunla doğru orantılı olarak, çözüm yöntemlerine başvurulur. Uzmanların yardımı dışında, kendiniz de, saç dökülmelerinin tedavisi olarak, beslenmenize dikkat edebilirsiniz. Protein ağırlıklı beslenerek, saçlarınızın daha iyi beslenmesini sağlayabilirsiniz. 

Parmak uçlarınızla, saç derinize masaj uygulayabilir ve saçlarınızı açık bırakarak bir süre hava almasını sağlayabilirsiniz ve saç fırçası yardımıyla, saçlarınızı hafif darbelerle saç derinize fırçayı dokundurarak tarayabilir ve masaj etkisi yaratabilirsiniz. Saçlarınızı boyamak da, saçlarınızın dökülmesine sebep olduğu için, saç boyama işleminden uzak durarak, saç dökülme sorununu en aza indirgeyebilirsiniz. 

Saçların sağlıklı olması, insanların kendilerini iyi hissetmesi için önemlidir. Sağlıklı bünyeye sahip insanların genelde saçları da sağlıklı olur. Sağlıklı bünye için de, sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam şarttır. Hayatınızdan düzenli beslenmeyi ve sporu eksik etmeyerek, yüksek kalite standartlarında bir hayata kavuşabilirsiniz. 

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.