Sağlıklı Yaşamak İçin Uykuya Dikkat

Sağlıklı yaşam konusunda dikkat edilmesi gereken unsurlardan bir tanesi de uyku düzenidir. Uyku saatleri konusunda düzenin oluşması kişinin hayatını daha çok kolaylaştıracak ve daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

İdeal uyku düzeni pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. İdeal uyku süresi değerlendirildiğinde gün içinde iki defa uyuyup, iki defa uyanmanız gerekmektedir. Öğleden sonra saat 13.00-14.00 civarında bir de sabaha karşı bir uyku durumu yaşanmaktadır. Bu saatlerde uyumak en doğru olanıdır.

 Baykuş ya da tavuk olmakla ilgili değişkenler genellikle genetik olarak belirlenmektedir. Bazıları tavuk gibi bazıları baykuş gibi uyuyup uyanmaya programlıdır. Dolayısıyla baykuş gibi olanlar daha geç yatıp daha geç kalkmaktadır. Kendi isteğimizle uyku saatlerindeki genetik özellikler değişmez. Tavuk yapısına yatkın olan kişiler 12.00-1.00 civarında, öğle saatlerinde uyurken, baykuş yapısına sahip olan kişiler ise daha geç olan saatlerde 14.00-15.00 civarında uyumaktadır. Uyku düzeni konusunda standartlar belirlenirken kişisel özellikler son derece önemlidir.

Uzun yaşamak isteyenler uyku düzeni konusunda bazı noktalara dikkat etmek durumundadır. Kaliteli uyku son derece önemlidir. Genellikle 23.00-5.00 arasında uyumak en uygunudur. Gece hayatına çok fazla zaman harcayan kişiler daha sağlıksız olacaktır. Akşam yatmadan önce duş almak gerekmektedir. Pişmemiş doğal yiyecekler yemek de güzel bir uyku düzeninde size yardımcı olacaktır. Bunun yanında meditasyon ve yogayı hayatınıza dahil etmek de uyku konusunda size son derece yardımcı olacaktır. 

Düzenli uykunun yaşlanmayı geciktirdiğine ilişkin bir inanış bulunmaktadır. Bu inanış doğru bir inanıştır. Her gün en azından 4 saat uyumak gerekmektedir. 9 yaşından çok uyuyan kişilerin de daha az yaşadıkları gözlenmiştir. Özellikle 23.00’ten sonra uyumak son derece önemlidir. Günlük dinlenmek gerekmektedir. 

Her gün için ihtiyaç duyulan uyku alınmalıdır. Uykuya aç karna yatmak gerekmektedir. Her gece oruca yatmak, yemek yemeyi bırakmak vücudun kendi kendine dinlenmesini ve toksinleri atmasını sağlamaktadır. Dolayısıyla uykudan önce yemek yememek son derece sağlıklıdır. 9 saatin üzerinde uyumamaya çalışmak hayat kalitesini de artıracaktır. Uyku düzenini sağlayan kişiler iş yaşamında da son derece başarılıdır.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.