Sağlıklı Kilo Almanın Yolları

Sağlıklı bir kiloya ulaşmak kadınların ve erkeklerin pek çoğu için son derece önemlidir. Sadece kilo verme değil aynı zamanda kilo alma da talep edilebilmektedir. Bu durumda pek çok kadın ve erkek diyetisyenlere başvurmakta ve nasıl kilo alacakları konusunda bilgi edinmek istemektedir.

Nöro Natürel Beden Teknikleri’ne göre kilo alma pek çok kişinin uyguladığı bir yöntemdir. Söz konusu yöntemin psikolojik olup olmadığı tartışılmaktadır. Kilo zihnin bedende ürettiği hastalıklardan biridir. Ortalama olarak yüzde 75 civarında olan hastalıkları zihin üretmektedir. Zihin enerjileri düşünceler ve duygulardan etkilenir. Zihin stres durumunda karışmakta ve bedeni de karıştırmaktadır. 

Zihinde karışıklık olduğunda bu durum çeneye varacaktır. Zihin stres, gerginlik, anksiyete durumuna girdiğinde çene devreye girecektir. Kişi madde bağımlılığına yönelebilir, fazla yemek yiyebilir, dedikodu yapabilir. Bedenin uzantısı olan noktada tahribat meydana gelmektedir. Stres, anksiyete ve depresyon zihin ve bedenin karışması anlamına gelmektedir. Bu da kilo olarak ortaya çıkmaktadır. Bunun yanında anksiyete nedeni ile kilo alamayan da pek çok kişi vardır. Bu durumda kişi yaşadığı sorunlardan dolayı endişe içindedir ve kilo alma konusunda çeşitli sorunlar yaşamaktadır. 

Kilo alma hızı ile metabolizma arasında da ilişki bulunmaktadır. Metabolizması hızlı olan bir kişi kesinlikle kilo almak konusunda sıkıntı yaşayacaktır. Metabolizmanın yavaşlamasını sağlamak gerekmektedir. Yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmesi için organların yaktığı enerji metabolizma olarak nitelendirilebilir. Hareket etmemek ve çok yemek yemek kilo almanızı sağlayacaktır. Özellikle karbonhidratlı olan yiyecekleri yemek kilo alma konusunda son derece faydalı olacaktır.

Mayonez, makarna, çikolata, pirinç pilavı gibi yiyeceklerin bol bol yenmesi kilo alma konusunda yardımcı olacaktır. Bunun yanında oturacağınız bir işi yapmak da vücudun yağ depolamasını sağlayacaktır. Yağlı, unlu, şekerli ve tuzlu yiyecekler de kilo alma konusunda yardımcı olacaktır. Şeker ve karbonhidratı bir arada tüketmek kesinlikle kilo aldıracaktır. 
Çok zayıf olan kişiler ya çok az yemek yemektedir ya da metabolizmaları çok fazla çalışmaktadır. Sürekli hareket halinde olan kişilerin kilo almaları son derece zordur. Bu nedenle hareket etmeyi azaltmak daha fazla kilo almanızı sağlayacaktır.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.