Sağlıklı Yaşam İçin Spor Yapın

Sağlıklı yaşam konusunda pek çok kişi fikir üretmekte, pek çok diyetisyen ve pek çok doktor da ortak paydalarda buluşmaktadır. Bu paydalardan bir tanesi de spor yapmaktır. Spor, kişinin metabolizma hızının artmasını sağlayacak ve aynı zamanda vücudunun sağlıklı olmasına neden olacaktır. Her gün yapılan yürüyüşün bile pek çok faydası bulunmaktadır.

Yüzme hem erkeklerin hem de kadınların severek yaptıkları sporlar arasında bulunmaktadır. Tüm vücut kaslarının çalıştırdığı için pek çok kişi yüzmeyi diğer sporlara tercih etmektedir. Yüzme vücudun kısa zamanda şekillenmesini sağlayacaktır. Bunun yanında vücudun biriktirdiği maddelerin terleme ile dışarı atılmasını kolaylaştıracak, vücudun sağlık kazanmasını sağlayacaktır.

Bunun yanında taekwando gibi sporlar da pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bunun nedeni bu sporların öncesinde yapılan ısınma antrenmanlarıdır. Bu antrenmanlarda bireyler vücutlarının gevşediğini hissedecektir. Aynı zamanda vücutları da hamlıktan kurtulacaktır.
Spor yapmak konusunda genellikle hemen hemen her doktor tavsiyeler vermektedir. Özellikle fitness salonları ağırlık kaldıran ve mekik çeken kişilerle dolup taşmaktadır. Herkesin kas yapması zorunlu değildir. Ama vücuttaki kasları çalıştırmak için ağırlık kaldırmanın büyük faydaları bulunmaktadır.

Genellikle kilo vermek isteyenler spor yapmayı tercih etmektedir. Yeterli olan şey haftada 3 ya da 4 saatlik kardiyo ağırlıklı aktivitelerdir. Bu sayede kan şekeri dengeli olacak, bağışıklık sistemi kuvvetlenecektir. Sadece fitnes salonuna gitmek değil aynı şekilde dans etmek de son derece faydalıdır. Önemli olan hareketli olmaktır. Otobüsten 1 durak öncesinde inmek, alışveriş merkezlerini dolaşmak ve muhakkak hareket halinde olmak sağlığımız açısından son derece önemlidir. 

Spor yapmak konusunda saatlerin öneminin olup olmadığı genellikle sık sık sorulan sorular arasındadır. Günlük egzersiz programını belirlerken dikkat edilecek bazı hususlar vardır. Zaman dilimlerinin ayarlanması da bu noktada son derece önemlidir. Sabah saatlerinde yapılan sporlar son derece sağlıklıdır. Dışarda yemek yiyen kişi daha çok kardiyo vasküler egzersiz yapmalıdır. Bu noktada spor uzmanından yardım almak faydalı olacaktır. Yaşı 50 civarında olan 100 kilo olan kişi için yürüyüş fazla olabilir. Bu nedenle program kişiye özel olmalıdır.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.