Çayın bilinmeyen 10 faydası

Ülke insanı olarak çay bizler için olmazsa olmazlardandır.Her yemek sonrasının sabit bir servisi olarak hayatımızda önemli olan çay birçok faydası bulunmaktadır.Çay tüketmenin sağlımıza nasıl etki ettiğini sizler için sıraladık

Kolesterolü düşürüyor

Çay içmek kolesterolü düşürmek için oldukça yararlı,vücudumuzda bulunan kolesterol normalden daha yüksek bir seviyede bulunduğunda bizler için çeşitli sorunlar oluşturabilmektedir.Bunların başında kalp ve damar hastalıkları gelmektedir.Yüksek kolesterol sağlık için risk oluşturmaktadır.Çay tüketenlerde kolesterolün dengelenmesine çay'da yardımcı olmaktadır.

Çay kahve gibi zihinde tutan bir içecektir.Vücut direncinizi de artırabileceği gibi.kilo vermek isteyenler içinde oldukça iyi bir içecektir.Özellikle yeşil çay diyet yapanlar için oldukça önemli bir çay türüdür.Kilo vermeye yardımcı olup ,hızlı kilo vermeyi sağlamaktadır.

Diyabet ve Kalp hastalıkları riski azaltmaktadır

Çay içmek diyabet hastalığının riskini azaltmaktadır.ayrıca çay tüketmek kalp hastalıkları ve beyin kanaması riskini azaltmaktadır.Diyabet hastalığı birçok organa zarar veren bir metabolik hastalıktır,özellikle ilerleyen kronik döneminde böbrek yetmezliği,ganren veya kalp damar hastalıklarına yol açabilen kontrol edilmesi gereken bir hastalıktır.Düzenli çay içmek bu riskleri belirli bir şekilde azaltmaktadır.

Kanser riskini azaltmaktadır.

Çay tüketimi kanser riskini azaltmaktadır.çayın kanser hastalığına yakalanma oranında önleyici bir etkisi vardır.Çay tüketmek kanser riskini azaltıp size sağlıklı bir yaşamın kapılarının açılmasına yardımcı olmaktadır.

Beynimizi zihinde tutar ve koruyucudur

Çay içermiş olduğu düşük miktardaki kafein sayesinde bizleri,daha canlı ve zihinde tutmaktadır.Ve çay beyin içinde çok faydalıdır.

Çay yüksek tansiyona iyi gelir

Evet belki hiç duymadınız, çay yüksek tansiyonu düşürmektedir.Kan basıncının kontrol altına alınmasına yardımcı olmaktadır Çay.

Çay diş eti ve agız bakterilerine etkilidir

Çay tüketmek diş eti sağlığını olumlu yönde etkilemektedir.Sağlıklı diş etleri diş sağlıgı ve agız hijyeni açısından oldukça önemlidir.

Stresi azaltmaktadır

Kalp ve damar hastalıkları riskini azaltmaktadır.


Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.