Depresyon nedir : Belirtileri ve Tedavisi

Depresyon kısaca insan ruhunun hasta olmasıdır. Kişilerin beklide en az önem verdiği şey duygularıdır. Oysaki gün içerisinde yaptığımız her şeye kalbimiz ve rumuz karar vermektedir. Onlar yorulduğunda ise kişide fiziksel ve ruhsal bir isteksizlik meydan gelmektedir. Bu isteksizliğe bilimsel olarak depresyon denilmektedir. Depresyona giren kişi kendisini dünyadan soyutlar ve tamamen kendi içine kapanır. Depresyon zamanında tedavi edilmezse beraberinde daha büyük hastalıkları medya getirmektedir.

 Depresyonda giren kişi yaşamındaki hiçbir şeyden zevk almaya ve yaptığı işlerden keyif almamaya başlar. Hasta sürekli kendisini yorgun hissettiğinden her zaman uyumak ister. Uyumak kişinin dünya ile olan iletişimi kestiğinden onun en mutlu olduğu etkinliklerden biri olur.  Depresyondaki kişiye yaşamak bile artık işkence gibi gelmeye başlar. Bir anda iştahı kesilen kişi yemeden içmeden kesilir ve aniden zayıflamaya başlar. Bazı kişilerde bu kendini durmadan yemek yeme şeklinde de gösterebilir.  Her ne kadar tüm günü uyuyarak geçirmek istese de kişinin uyku düzeni bozulmuştur ve kâbuslar görmeye başlar. Cinsel hayatta depresyon döneminde büyük bir yara alır. Kişi isteksizdir ve eşin ile arasında sorunlar yaşanmaya başladıkça eşinden daha da uzaklaşır.   Depresyondaki kişiler çok fazla kırılgan ve alıngan olmaktadırlar. Her söze ve harekete küsebilen kişilerde aniden bir ağlama krizi de kendini gösterebilir. Özellikle sabırsız olan bu kişiler hiçbir şeye tahammül edemezler ve aniden sinirlenerek bağırabilirler. Hastalık ilerledikçe kişiler artık yaşanmamış olayları zihninde yaşanmış gibi kurgulayabilirler. 

Depresyondaki kişiler daha kuşkulu olurlar ve çevrelerindeki kişilerin kendilerine kötülük yapacaklarını düşünürler. Bazı durumlarda ise temizlik hastası olurlar ve sürekli temizlik yapmaya çalışırlar. Depresyon birçok hastalığın nedeni olduğundan kansere varan birçok hastalığa da neden olmaktadır. Depresyon çoğu zaman kendiliğinden geçerken ilerleyen vakarda mutlaka bir uzmandan yardım alınmalıdır. Uzman çoğu zaman ilaçla tedavi uygulamaya çalışır. Gerek duyulduğunda ise hastanede yatırarak etkin bir tedavi uygulanabilir. Bazen de beyinde yaşanan başka hastalıklar beraberinde depresyonun getirebilmektedir. O yüzden depresyon belirtilerinin birkaç tanesine sahip olanlar mutlaka bir uzmana görünmeli ve detaylı bir muayeden geçmelidir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.