Gebelikte 40.Haftada Neler Olur ve Neler Yapmanız Gerekir

Doğumun normal süresi olarak tanımlanan gebelikte 40. Haftaya vardığınızda doğumunuz gerçekleşecektir. 9 ay boyunca karnınızda taşıdığınız bebeğinize sonunda kavuşabileceksiniz. Bu zorlu zamanları en iyi şekilde geçerek artık anneliğin o güzel hissini yaşayacağınız o hafta sonunda gelmiştir. Bu haftada düzenli olarak sancılar hissetmeye başlayacaksınız. Bu sancılar bebeğinizin geldiğinin bir işareti olacaktır. 

Doktora giderek doğumunuzun gerçekleşmesi için bekleyeceğiniz işaret ise suyunuzun gelmesi olacaktır. Ayrıca nişan bozması olarak tabir edilen sümüksü tıkaçta geldiğinde bebeğiniz artık dünyaya geliyor demektir. Bu tür durumda hemen bir hastaneye giderek doğum işlemlerinize başlamanız gerekmektedir. Doğum için kendinizi hazırlamanız ve birazda cesaretli olmanız gerekmektedir.

Bu durum ile karşı karşıya kaldığınızda panik olmadan soğukkanlı olmanız kesinlikle olması gereken davranış olacaktır. Gebelikte 40. Haftada doğum gerçekleşirken rahim ağzı giderek açılmaya başlayacaktır. Bu açıklık yaklaşık olarak 10 cm kadar büyük olacaktır. Bu durum gerçekleştiğinde ise artık doğurmaya hazırsınız demektir. Fakat bu hafta gelmiş olmasına rağmen bazı annelerde doğum sancısı olmamaktadır. 

Bu tür bir durumda kesinlikle endişeye kapılmanıza gerek bulunmamaktadır. Çünkü doğumdan 10 gün sonra bile doğum gerçekleşebilmektedir. Yani doğum yaklaşık olarak 40 hafta kabul edilmektedir. Bu tür bir durumda yani 10 gün bekledikten sonra doktorlar gerekli testleri yaparak normal doğum için suni sancı sistemini uygulayarak doğum işleminize geçmektedirler. Eğer bu sancıya da cevap alamazlar ise sezaryen ile doğumu tamamlarlar.

Bebeğiniz gebelikte 40. Haftaya girdiğinde her açıdan doğmaya hazır bir bebek olacaktır. Kilosu ve boyu doğum için en ideal ölçülerde olacaktır. Bebekler genel olarak bu haftada boy olarak 51 cm boyunda iken kilo olarak da yaklaşık 3300 gr civarında olmaktadırlar. Bu haftada bebeğiniz vücudunda daha çok su bulundurmaktadır. Bilimsel rakamlara göre bebeğiniz 40. Haftada vücudunda %75 oranında su bulundururken %15 oranında yağ bulundurmaktadır. Bebeğinizin cildi oldukça pembe ve yumuşak olacaktır. Her açıdan doğmaya hazır olan bebeğinizin saçları, kirpikleri ve tırnakları bile uzamış halde olabilmektedir.

Gebelikte 40. Hafta gerçekleştikten sonra yani doğumu yaptıktan sonra anne adaylarının oldukça dikkat etmesi gereken konulardan biriside anne sütünün gerekliliğidir. Uzman doktorlar ilk 6 ay boyunca bebeğin anne sütü ile beslenmesini kesinlikle tavsiye etmektedirler.

Çünkü anne sütünde kesinlikle mikrop bulunmaz ve en sağlıklı süttür. Kolostrum sütü bebeğinizin gelişiminde oldukça faydalı olan bir besin gıdasıdır. Bu süt doğumdan sonraki haftalarda anneden gelmektedir. Ayrıca emziren anneler meme kanseri, yumurtalık kanseri, kansızlık gibi hastalıklardan da oldukça az etkilenmektedir. Bu yüzden annenin emzirmesi hem bebeği hem de kendi için oldukça yararlıdır. Anne sütü ile beslenen bebeklerin bağışıklık sistemi çok daha güçlü olmaktadır. Böylece hastalıklara karşı çok daha fazla direnç gösterecektir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.