Gebelikte 39.Haftada Neler Olur ve Neler Yapmanız Gerekir

Doğumun hafif hafif kendini hissettirdiği ve aileyi heyecan kaplayan gebelikte 39. Haftada bebeğiniz doğmak için can atıyor olabilir. Bu haftada daha çok doğum kendini belli etmeye başlayacaktır. Anne bu dönemde oldukça yetişkin bir bebeği karnında taşıyordur. Bebek nerede ise tam anlamı ile hareketsiz bir şekilde kalmaktadır. Çok fazla büyüdüğü için artık hareket edemeyecek duruma gelmiştir. Bu yüzden bebeğin hareketlerinde yavaşlama ve azalma görülmektedir. Bu dönemde bol bol sıvı tüketmenizde fayda bulunmaktadır. Zira doğum yaklaşıyor olsa da hala mide yanması ve kabız sorunu gibi problemler ile karşılaşma durumunuz bulunmaktadır. Bu yüzden bu gibi durumlarda karşılaştığınızda telaş yapmanıza gerek bulunmamaktadır.

Hamilelik döneminiz neredeyse son bulacaktır. Bu dönemde kasılmalar devam edecektir. Ayrıca gebelikte 39. Haftada kendinizi çok daha halsiz ve ağır hissedebilirsiniz. Bu gayet normal bir durumdur. Çünkü bebeğiniz artık oldukça gelişmiş bir halde karnınızın içerisinde beklemektedir. Doğum yapma evresinin oldukça yaklaştığı bu haftada dikkat etmeniz gereken belli başlı durumlar bulunmaktadır. Doğumun geldiğini öncelikle doğum sancılarından anlamanız mümkündür. Bunun ile birlikte bebeğinizin hareketlerinde oldukça azalma görülecektir. 

Ayrıca kanama başlayabilmektedir. Suyunuz hafif bir şekilde akmaya başlamış ve yavaşça kaçırıyorsa doğum oldukça yaklaşmış demektedir. Bu tür durumlar ile karşılaştığınızda bir an önce en yakın bir hastaneye giderek doktorunuzdan onay almanızda fayda bulunmaktadır.

Bebeğinizin doğuma oldukça yaklaştığı bu haftada kilosunda ve boyunda artık pek bir değişiklik olmayacaktır. Çünkü bebeğiniz zaten karnınızın içerisindeki nerede ise tüm alanı kaplıyor bir vaziyette olacaktır. Daha fazla büyüdüğünde zaten sığabilecek bir yer bulunmamaktadır. Bu tür durumlar için doğum boy ve kilosu tabiri kullanılmaktadır. Bebeğinizde gebelikte 39. Haftada doğum boy ve kilosuna ulaşmış bir vaziyette doğumu bekliyor olacaktır. Genel olarak bu boy 50–51 cm iken kilo ise 3200–3250 gr olarak tanımlanmaktadır. 

Bu boy ve kilo genetik olarak değişebilmektedir.  Bu haftada erkek çocukların testisleri çok net bir şekilde ultrasonda gözükmektedir. Lanugo tüyleri tam anlamı ile dökülerek pürüzsüz bir cilt sağlanmıştır. Göbek kordonu yaklaşık olarak 55 cm kadar olmuştur. Tırnakları hafiften çıkmaya başlamıştır. Kısacası bebeğiniz doğum için hazırdır.
Gebelikte 39. Haftaya girildiğinde yani doğuma bu kadar az bir süre kaldığında annelerin oldukça meraklandığı konulardan biriside normal doğum mu sezaryen doğum mu olması gerekliliğidir. 

Bu konu tamamı ile annenin kendi hissine bırakılmaktadır. Sezaryen doğumda normal doğuma göre sancısız olmaktadır. Uyuşturulduğunuz için herhangi bir ağrı hissetmezsiniz. Fakat vücudunuzda doğum izi kalabilmektedir. Fakat bu konuda gene de doktorunuzdan yardım almanız gerekmektedir. Bu sayede çok daha bilinçli bir karar verebilirsiniz. Çünkü bazı anneler normal doğum için müsait bir vücuda sahip olmayabilir. Bu yüzden de sezaryen doğum bu annelerde tercih edilmektedir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.