Doğum zamanı artık çok yaklaşmıştır. Özellikle gebelikte 38. Haftada doğum gerçekleşme oranı oldukça yüksektir. Bu yüzden bu evrelerde her zaman için hazır olmak gerekmektedir. Doğum hazırlıkları yapılarak bir doğum sancısı başladığında hızlı bir şekilde gerekli işlemlerin yapılması gerekmektedir.
Karnınız iyice büyümüş ve artık bebeğinizde çıkmak için sabırsızlanıyordur. Bu evrede bebeğinizin hareketlerini dinlemeniz ve içinizden her hareketini saymanız gerekmektedir. Çünkü genellikle bebeğiniz uyanıkken periyodik aralıklarla kendini hissettirecektir. Sizde bebeğinizin hareketlerini içinizden sayarak onun sağlığını bu şekilde kontrol edebilirsiniz. Bu anne adaylarının kesinlikle yapması gereken rutin hamilelik işlerinden birisi olacaktır. Bu haftalarda doğum yapma olasılığı oldukça yüksek hatta verilen rakamlara göre 40. Haftadan yapılan doğum sayısı oldukça yüksektir.
Çocuğunuz iyice büyüdüğü için hareketlerinde normal bir yavaşlama olur. Çünkü artık anne karnında gidebileceği bir yer bulunmamaktadır. Bu yüzden artık anne karnında rahat edemeyen bebek çeşitli hareketler ile kendine yer bulmaya çalışacaktır. Bu yüzden hareketleri saymak çok önemlidir. Gebelikte 38. Haftada hareketleri sayarken bir düzensizlik yâda hareket etmediğini fark ettiğinizde tatlı yemeniz gerekebilir. Çikolata yâda tatlı tarzı yiyecekler metabolizmanızı hızlandırmaktadır.
Bu yüzden bebeğinizde bu yiyeceğe tepki vererek tekrar harekete geçecektir. Fakat bu yiyecekleri yemenize rağmen hala bir hareketlilik sezemiyorsanız doktorunuza gitmeniz ve yardım almanız gerekmektedir.
Bebeğiniz gebelikte 38. Haftada artık doğmaya hazırdır. Sadece dünyaya çıkmak için doğru zamanı beklemektedir. Boyu yaklaşık olarak 50 cm civarında olacaktır. Kilosu ise anne karnında bulunduğu süre boyunca artmaya devam edecektir. Yaklaşık olarak kilosu 3100 gram civarında olacaktır. Kilosunun giderek artması annenin hareketlerini de etkileyecektir. Bebek bu dönemde yağ depolamasına devam etmektedir.
Çünkü vücudunun ısı dengesini koruması gerekirken gerekli glukoz ihtiyacını da karşılaması gerekmektedir. Bebeğinizin solunum sistemi tam olarak gerçekleştiği için normal olarak nefes alıp verecektir. Fakat anne karnında hava bulunmamaktadır. Bu yüzden bebek amniyon sıvısını nefes alıp verirken yutabilmektedir. Bu tür durumlarda bebeğiniz hıçkırabilmektedir. Bu oldukça normal bir durumdur. Bu tür bir durumda heyecan yapmanıza gerek bulunmamaktadır.
Gebelikte 38. Haftada ayrıca bebeğiniz nerdeyse tüm tüylerini dökmüş halde olacaktır. Ayrıca bebeğiniz yuttuğu Lanugo tüylerini ve amniyon sıvısını vücudundan doğduktan sonra mekonyum olarak atacaktır. Mekonyum bebeğin doğumunda ilk olarak boşaltımını sağladığı dışkıdır. Bu dönemde annede vajinal akıntı çok daha fazla olacaktır. Bu durum oldukça normal bir durum olmasına karşın birçok anne bu durumda yanlış hareket edebilmektedir. Akıntı fazla olduğunda ped kullanmanız tavsiye edilmektedir. Fakat akıntı sarı ve yeşil tonlarında ise ayrıca da kötü kokuyor ise kesinlikle doktorunuza gitmenizde fayda bulunmaktadır. Doğuma bu kadar yaklaşılan bir evrede risk almamak ve her türlü endişenizi doktorla paylaşmanız yapılacak en doğru hareket olacaktır.
Gebelikte 38.Haftada Neler Olur ve Neler Yapmanız Gerekir
gebelik
gebelik haftaları
Gebelikte 38.Hafta
hamilelik dönemi
hamilelik haftaları
Published on
Cumartesi, Ekim 05, 2013
By:
Unknown
In:gebelik, gebelik haftaları, Gebelikte 38.Hafta, hamilelik dönemi, hamilelik haftaları
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler