Gebelikte 37.Haftada Neler Olur ve Neler Yapmanız Gerekir

Doğum sancılarının giderek arttığı ve doğuma oldukça yaklaşılan haftalardan biriside gebelikte 37. Haftadır. Bu haftalarda doğum görülme olasılığı oldukça yüksektir. Pek çok aile yaklaşık olarak bu haftalarda çocuk sahibi olmaktadır. Bu dönemde çok daha fazla sancı çekmeye başlarsınız. Fakat bu sancılar yalancı sancıda olabilmektedir.

Her an tetikte olmanızda fayda bulunmaktadır. Yalancı sancı ve doğum sancı arasında belirli birkaç farklılık bulunmaktadır. Bu farklılıklara dikkat ederek gerekli müdahaleleri yapmak gerekmektedir. Gene l olarak yalancı ağrılar çok sık olmaz ve düzensizdir. Yani ara ara olmak ile beraber belirli bir döngüsü bulunmamaktadır. Fakat gerçek doğum sancıları ise düzenli olmaktadır. Genel olarak anne gerçek doğum sancısı geldiğinde 10 dakika içerisinde yaklaşık olarak 3 kez bu sancıyı hissetmektedir. Bu sancılar bir dakika kadar da uzun sürmektedir.

Doğum zamanı arttıkça anneyi heyecan kaplar. Geceleri uyku düzeniniz biraz daha bozulabilir. Bu duruma karşı önlem almak için gebelikte 37. Haftada dikkatli olmak gerekmektedir. Gündüzleri uyumanız ve en azından vücudunuzu dinlendirmeniz sizin için oldukça yararlı olacaktır. Rahim oldukça büyüdüğünden dolayı buradan bazen sümüksü bir sıvı gelebilir.

Bu gayet normal karşılanması gerekilmelidir. Bebeğiniz bu dönemde belirli aralıklar ile hareket edecektir. Bu hareketleri takip etmeniz gerekir. Eğer hareketlerde bir azalma yâda bir düzen bozukluğu yaşanıyor ise bir an önce doktorunuz ile görüşmeniz tavsiye edilmektedir.
Bebeğinizde doğuma yaklaşılan bu evrede oldukça gelişecektir. Artık yaklaşık olarak 50 santimetre boyuna gelen bebeğiniz yaklaşık olarak 3 kg ağırlığında olacaktır. Sizin beslenmeniz neticesinde bebeğinizin de hem kilosu hem de boyunda artış olacaktır. Bebeğinize dışardan baktığınızda sağlıklı bir bebek yüzü ve vücudu göreceksiniz. 

İlk haftalarda yüzü bile belli olmayan bebeğiniz artık tam şeklini almış durumdadır. Bebek gelişimini tamamladığı için tekmeleri ile çok daha sert vuruşlar yapmaktadır. Sizde bu vuruşları çok daha rahat hissedebileceksiniz. Ayrıca bebeğiniz gebelikte 37. Haftada doğuma hazır bir şekilde doğum kanalına yerleşmiş bir durumda beklemektedir. Bu evrede ayrıca hala beyin gelişimi ilerlemeye devam etmektedir. Bunun ile birlikte sese karşı duyarlılığı git gide artmaktadır.

Bebeğiniz hızla geliştiğinden dolayı akciğer sistemi de tam olarak gelişmiştir. Bebeğiniz dünyaya geldiğinde artık çok rahat bir şekilde nefes alıp vermeye hazırdır. Anneler arasında oldukça tartışılan konulardan biriside kimyasal kozmetik ürünlerini kullanmaktır. Saç boyası, makyaj malzemeleri gibi kozmetik ürünleri doğumun yaklaştığı gebelikte 37. Haftada kullanmamak tavsiye edilmektedir. Çok az bir süre kala böyle bir riske girmenize gerek yoktur. Çünkü kimyasal maddeler bebeğinize zarar verebilmektedir. Bunun farkına vararak bu süre zarfı içerisinde saçınızı boyamamanızda çok büyük fayda bulunmaktadır. Bu konu ile doktorunuzun tavsiyelerini dinlemeniz ve ona göre davranmanız gerekmektedir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.