Uyku Apnesi Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

Uyku apnesi ,uyurken meydana gelen solunum duraklamalarıdır.bunlar kendilerini  aşırı horlamalar veya uyurken iç çekme şeklinde göstermektedir.uyku apnesinin oluşmasının nedeni ise sinir sisteminde veya solunum sisteminde oluşan tıkanıklıklardan dolayı oluşmaktadır.Uyku apnesi genelde yaşlı ve obezlerde daha sık görülen bir durumdur.Ancak tüm yaş gruplarında görülebilmesi muhtemel bir sorundur uyku apnesi.Uyku apnesinin erken teşhis edilip tedavi edilmesi ileride oluşabilecek kalp krizi,felç ,cinsel sorunlar ve kalp aritmilerinin önlenmesi yönüyle önemlidir.

Uyku Apnesinin Belirtileri
İleride ani ölümlere kadar yol açabilecek olan uyku apnesinin tanısı ve teşhisi önemlidir.bundan dolayı uyku apnesinin temel belirtileri şunlardır;

Solunum durmaları
Uyku apnesinde görülen en önemli belirtilerindendir birincisi solunum durmalarıdır. Uyku sırasında 10 sn veya 1 dakika kadar oluşabilen solunum duraksaması ile oksijen seviyesi azalır karbondioksit oranı artış gösterir ve böyle bir koşulda hasta boğulma hissi yaşar.

Horlama
Normal insanların yorgunluk halinde çıkarmış olduğu sesden daha farklı çıkan horlamalar görülebilmektedir solunum apnelerinde ,bu horlamalar daha şiddetli ve rahatsız edici türdendir.

Uykulu hal
Solunum apne
leri nedeniyle kalitesiz bir uyku sonrası insanlarda uykusuzluk göze çarpar,gün içinde kendini yorgun hisseden ve uykulu tarzda gezebilmektedirler.Bu durum özellikle trafiğe çıkması gereken insanlar için  oldukça riskli bir durumdur.çünkü azalan dikkat kazalara neden olabilmektedir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.