Detoks Nedir, Detoks Nasıl Uygulanmalıdır?

Detoksu tanımlamak gerekirse vücutta birikmiş olan bazı zararlı atıkların vücuttan dışarı atılması işlemi olduğu söylenebilir. Bu zararlı birikintiler vücutta yaşlılık belirtilerini ve bazı hastalıkları tetikleyici olduğundan düzenli periyotlarda yapılması vücut için bir yenilenme olarak değerlendirilebilir. Yani kısaca arınma, temizlenme ve vücut için bir yenilenme de diyebiliriz.

Bu yenilenme ve arınma işleminin yılda bir kez uygulanması uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Detoks toksinlerden arınma işlemidir. Peki, ama nasıl arınılır toksinlerden? Vücudun toksinlerden arınması adına birçok yöntem var. Bunlardan bazıları bireyin kendisi üzerinden rahatça uygulayabileceği yöntemlerdir.

Öncelikli olarak detoksun yani arınmanın gerçekleşebilmesi için vücudunuza aldığınız, zararlı olduğunu bildiğiniz tüm besinleri hayatınızdan çıkarın. Sigara ve alkol tüketimi ilk sırada yer alıyor. Çay, kahve gibi kafein içeriğini de bir süre için terk etmelisiniz. Sabahları güneş doğarken asla uyumayın. Kalkın ve metabolizmanızı canlandırmak adına içine sirke damlatılmış ılık su için. Burada bahsedilen elma sirkesidir. Elma sirkesi birçok zararlı bakteriyi vücudunuzdan arındırmaya yarayacak.

Detoks programında unlu ve şekerli besinler tüketmeyiniz. Özellikle sıvı beslenmeniz gerekiyor. Doğal şeker içeriği olan meyve tüketebilirsiniz. Bitki çayları da bu süreçte bolca tüketmeniz gereken içecekler arasında yer alıyor. Aynı zamanda yapacağınız sporlarda bu arınma sürecinin önemli bir parçası. Ve en önemli nokta ise su tüketimi. Bol miktarda su tüketimini ilk sıraya oymanız gerekiyor.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.