Kıl dönmesi nasıl anlaşılır? Belirtileri ve Tedavisi

Kıl dönmesi en basit ifadeyle büyüyen kılın dışarıya doğru değil de, deri içine doğru büyümesi durumudur. İnsan vücudunun her yerinde görülebileceği gibi en çok erkeklerde görülmektedir. Özellikle de yüz kısmında tıraş edilen bölgelerde daha sık görülmektedir. Kılın içeriye doğru büyümesiyle de deri içinde iltihaplı bir apse oluşur. Bu apse hem ağrı yapmakta hem de görünüm anlamında kişinin sosyal hayatını olumsuz etkileyebilmektedir. 

Kadın ya da erkek herkeste görülebilen kıl dönmesi çeşidi ise kuyruk sokumunda ortaya çıkmaktadır. Bu son derece ağrılı bir durumu da ortaya koymaktadır. Ayrıca kişide hareket zorluklarına neden olabilmekte, oturup kalkmasını zorlaştırabilmektedir. 


Yanlış tıraş şekli kıl dönmesi rahatsızlığının en önde gelen nedenidir. Ancak vücudu sıkan dar giyim tarzı da bu rahatsızlığın ortaya çıkmasına etki edebilmektedir.  

Kıl dönmesi durumunda ortaya çıkan belirtiler kızarıklık, şişlik, yanma ya da kaşıntı şeklinde kendini göstermektedir. Tedavi konusunda çeşitli yöntemler vardır. Ancak en etkili yol bir uzmana danışmaktır. Çünkü ufak bir operasyonla bu sıkıntıdan kurtulmak mümkündür.

Hatta operasyona bile gerek kalmadan özel bir cımbız yardımıyla kıl alınabilmektedir. 
Bunlara ek olarak kendiniz tıraş şeklinizi değiştirerek, keseleme yöntemiyle derideki ölü hücreleri atarak bu sıkıntıyı en baştan yok etmiş olursunuz. Ancak böyle bir rahatsızlık yaşanıyorsa tedavi olmadan denize girmek sakıncalı olabilmektedir. 

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.