Saçlarda, kirpiklerde, kaşlarda ve benzeri tüylü bölgelerde meydana gelen kıl kaybına saçkıran denir. Saçkıran oluşan bölgelerde bozuk para büyüklüğünde şekiller ortaya çıkar. Bu şekiller kıl kaybından meydana gelir. Saçkıran bir tür cilt rahatsızlığıdır. Çocuklarda ve genç yaşlardaki kişilerde görülür. Uzmanlar saçkıran rahatsızlığının 20 yaş altı kişilerde sık görüldüğünü belirtmektedir.
Genetik faktörlerin etkili olduğu bu rahatsızlığa mantar neden olmaktadır. Bulaşıcı olan saçkıran, kişinin eşyalarını, tarağını, tokalarını ve şapkalarını kullanmakla bulaşabilir. Bu nedenle bu rahatsızlığı yaşayan kişilerin eşyalarını kullanmamak gerekir. Saçkıran rahatsızlığının nedeni tam olarak bilinmiyor. Fakat strese bağlı nedenlerle ortaya çıkabileceği tahmin ediliyor. Troid ve kansızlık gibi nedenler de saçkıranı tetikleyen hastalıkların başında geliyor.
Kesin bir çözümü ve tedavisi olmayan saçkıran kendiliğinden de geçebiliyor. Kıl ve saç bulunmaya bölgelere kortizon uygulanıyor. Kortizon bir süre sonra o bölgede kıl oluşmasına neden olabiliyor. Tedavisinde uygulanması gereken bazı yöntemler de şunlardır; taze ak kızıl ağaç yaprağı mikserden geçirilerek sorunlu bölgeye sürülür.
1 adet kuru soğanın suyuna zeytin yağı ilave ederek sorunlu bölgeye sürmek o bölgede kıl çıkmasına neden olabilir. Sarımsak suyunu ve tuzunu karıştırıp saçkıran olan bölgeye sürmek de tedavi yöntemleri arasında bulunmaktadır. 5 adet sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 çay kaşığı çörek otunu bir kapta karıştırın. Sarımsaklar ezilerek karışıma ilave edilir. Hazırlanan karışım 3 gün bekletildikten sonra rahatsız olan bölgeye haftada bir kez sürülür.
Saçkıran Tedavisi, Saçkıran Nedir ,Saçkıran Neden Olur?
saçkıran nedir
saçkıran tedavisi
saglık
Published on
Perşembe, Ocak 30, 2014
By:
Unknown
In:saçkıran nedir, saçkıran tedavisi, saglık
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler