Kahve enerji içeceği kadar etkiliymiş

Çok sık tüketilen enerji içecekleri hakkında önemli bir araştırma sonuçları yayınlandı.Amerika'da yapılan psikoloji bilimi konferansında sunumu yapılan araştırmaya göre daha fazla enerji ve konsantrasyon için kahvenin'de enerji içeceği gibi etkili olduğudur.

ABD'de Psikoloji Bilimi Derneği'nin yayınlanmış olduğu araştırma kahve içmenin konstrasyon ve enerji bakımından bilinenden daha çok etkili olduğudur.

Yapılan  bu araştırmada,araştırmaya katılanlara su,kafeinli su veya enerji içeceği içirildi.ve dikkat gerektiren işleri yaptıklarında'ki beyin faaliyetleri incelendi.Yapılan bu inceleme sonucunda kahve içenlerde ve enerji içeceği içenlerin beyin faaliyetlerinde değişiklik görülmedi.

Araştırmayı yönetenlerden biri olan  Chelsea Benham, bilgisayar ekranındaki harflerin değişmesine verilen tepkinin incelendiği bu araştırmanın daha kapsamlı ve uzun süreli başka araştırmalarla doğrulanması gerektiğini buna karşın sonuçların kahvenin dikkati artırmada enerji içeceği kadar etkili olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.