Bel Soğukluğunda Belirtiler

Halk arasında bel soğukluğu diye daha çok bilinen, Gonore enfeksiyonu  cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon hastalığıdır.bu bakteri enfekte olmuş sıvılardan geçebileceği için doğum sırasında anneden bebeğine de geçebilmektedir.Gonore enfeksiyonu kadında'da  ve erkekte'de görülebilen bir enfeksiyon hastalığıdır.bu enfeksiyonun bulaşması gayet kolaydır.En çok çok fazla seks partneri olan kişilerde yakalanma oranı artmaktadır.

Gonore enfeksiyona neden olan bakteri Neisseria gonorrhoeae'dir.bu bakteri nemli ortamlarda üreyebileceğinden genellikle kadınlarda rahim içi ve ağzında,fallopian tüplerinde, erkeklerde ise üretra gibi nemli olan bölgelerde gelişebilmektedir.

Enfeksiyon belirtileri hemen kendini göstermeyebilir, genellikle enfekte olduktan sonra 10 gün sonra hastalık belirtileri ortaya çıkmaktadır. bazen bu süre dahada uzayabilmektedir.Bel soğuklugu kadınlarda aşağıdaki belirtilerle kendini göstermektedir.

Vajinada görülen beyazımsı yad sarı renkte akıntı
Genital bölgede veya karın alt bölgesinde görülen ağrılar
İdrar yapmada zorluk,idrar yaparken yanma hissi
Konjonktivit
Adetler süresi arasında kanama görülmesi
İlişki sonrası birleştikten soran kan damlaları görülebilinir.
Oral seks yapılmış ise boğazda yanma
Vaginal akıntısı olan kadınların uzmanından yardım alması önemlidir.

Erkeklerde bel soğukluğunun belirtileri şunlardır
Penisten sarı veya beyazımsı akıntı
İdrar yaparken yanma hissi ve idrar yapmada zorluk
Boğazda şişlik
Testislerde oluşan kızarık,şişkinlik ve ağrı

Bu tür belirtiler sonrası doktora başvuran hastalarda sıvı akıntısının laborator tahlilleri yapılan bakteri etkeni tespit edilmektedir ve enfeksiyon kaynağı tespit edildikten sonra tedaviye geçilmektedir.

Bel soğukluğunun tedavisi yogun bir antibiyotik tedavisinden oluşmaktadır.tedavi dönemi cinsel ilişkiden uzak durmak çok önemlidir.Bu hastalığın başka insanlara yayılmasını önlemek açısından oldukça gereklidir.Ayrıca önlem olarak ilişkiye girilince prezervatif kullanılması oldukça gereklidir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.