Meme Kanserinden Korunmak İçin Neler Yapılmalı

Meme kanseri hastalığı kadınların karşılaşmış oldukları bir hastalık türüdür. Bu hastalıktan korunabilmek için öncelikle sağlıklı yaşam koşullarını yerine getirmek gerekir. Fazla kilodan kaçınarak bedeninize en uygun olan kiloyu tespit ederek buna bağlı kalmaya özen göstermelisiniz. Bu durumda uzman olan kişilerden yardım almanız sizin için avantaj sağlayacaktır.

Meme kanserinden korunmak istiyorsanız öncelikle yediklerinize ve içtiklerinize çok dikkat etmelisiniz. Yağlı ve hazır gıdalardan uzak durarak genellikle meyve ve sebze tüketmeye karşı özenli davranmalısınız. Özellikle posa bakımından zengin olan besinleri tercih ederek sağlığınızı da koruyabilirsiniz. 

A ve C vitamini bakımından zengin olan besinler bu konuda size yardımcı olacaktır. Pişireceğiniz yemeklerde hayvansal yağlardan uzak durarak daha çok bitkisel olan yağları tercih edebilirsiniz. Böylece fazla kilo almaktan da uzaklaşabilirsiniz.

Ailenizde meme kanseri olan bir kişinin varlığı sizin için büyük tehlike teşkil edecektir. O yüzden bu konuda doktor kontrolünden geçmeniz önerilmektedir. Hiç çocuk emzirmemiş ve doğum yapmamış olan kadınlarda meme kanseri riski daha fazladır. Ayrıca erken menopoz ve erken adet dönemi de bu kanser türünü tetikleyen faktörler arasındadır.

Düzenli olarak yapacağınız spor ve yürüyüşler sizi meme kanserinden korumayacaktır. Ayrıca sigara tüketiminden kaçınmalı ve tüketilen ortamlardan uzak durmalısınız. Bu kanser türüne yakalanmanızda çok etkili olan alkolün tüketiminden kaçınmayı ihmal etmemelisiniz.
Meme kanserine yakalanan kadınların bu süreci atlattıktan sonra yeniden yakalanma olasılıkları diğer kadınlara oranla daha fazladır. O yüzden bu hastalığın atlattıktan sonra sağlığınıza çok önem vermelisiniz. Aksi takdirde bu hastalığa yeniden maruz kalabilirsiniz. Stresten uzak kalarak pozitif olmayı kendinize amaç edinmeniz gerekir.

Gebe kalmamak için kullandığınız doğum kontrol hapları da bu konuda size zarar veren faktörler arasındadır. O yüzden ilk doğumunuzu yapana kadar bu ilaçların kullanımını azaltmanız gerekir.  Ayrıca fazla oranda radyasyona maruz kalmanız sizi bu hastalığa daha çok yakınlaştıracaktır. 

Eğer bu hastalığa maruz kalmamak istiyorsanız uzmanların önerilerine kulak vermeniz gerekmektedir. Beslenmenizi ve sporunuzu düzenli şekilde sürdürdüğünüz sürece bu hastalıktan korunma şansı yakalayabilirsiniz.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.