Saç Dökülmesi Neden Olur ?

Günümüzde saç dökülmesi sorunu kadınları ve erkekleri olumsuz yönden etkilemektedir. Bu sorunun birbirinden farklı faktörleri bulunmaktadır. Eğer günde 50-100 arasında saçınız dökülüyorsa eğer sorun yok demektir. Ancak bu sayı 100 rakamından fazla oluyorsa uzmanlara başvurmanız tavsiye edilmektedir. Çünkü saç dökülmesi bazı hastalıkların belirtileri arasında yer almaktadır. O yüzden bu konuda doktorunuza başvurmanız sizin yararınıza olacaktır.

Özellikle kullanılan kozmetik ürünler saç dökülmesini arttıran faktörler arasındadır. Saç boyası, röfle ve düzleştirme gibi seçenekler saçları çok yıprattığı gibi dökülmesine de neden olmaktadır. O yüzden bu ürünlerin kullanımına çok önem vermek ve doğru şekilde kullanıldığından emin olmak gerekir. Eğer saçlarınızda fazla oranda dökülme meydana geliyorsa bu ürünlerin kullanımını sonlandırabilirsiniz. Böylece saçlarınızın dökülmesini biraz olsun azaltabilirsiniz.

Ayrıca bu kozmetik ürünlerin yanı sıra meydana gelen hastalıklarda saçların sağlıklı olmasını engelleyerek dökülmesine neden olacaktır. Saç dökülmesi ailenizden gelen bir kalıtsal hastalık da olabilir. Özellikle erkeklerde meydana gelen bu olumsuz sonuç genellikle kalıtsal olan bir hastalıktır.

Hamilelik sonrasında kadınlarda görülen saç dökülmesi olağan bir durumdur. Doğumdan iki ay sonraya kadar dökülen saçlar daha sonra eski sağlığına kavuşabilmektedir. Aynı zamanda yüksek enfeksiyonlar da saç dökülmelerine neden olabilir. O yüzden vücut sağlığınızı korumanız saçlarınız için avantaj sağlayacaktır.

Bazı triod hastalıklarda saç dökülmelerine neden olabilir. Özellikle guatr hastalıklarına maruz kalan hastalar kısa süre içerisinde büyük saç kayıplarına maruz kalabilirler. Kanser hastaları da bu konuda büyük şanssızlık yaşamaktadır. Kemoterapi süreci boyunca tamamen saçları dökülen hastalar tedavi olduktan sonra saçlarına tekrar kavuşabilirler.

Kullanmış olduğunuz ilaçlar da saçlarınızın dökülmesine sebep olabilir. Ayrıca yüksek oranda bulunan kansızlık ve demir eksikliği hastalıkları da saç dökülmelerine neden olacaktır. O yüzden kan seviyenizin yeterli oranda olup olmadığını ölçtürmeniz uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Saç dökülmelerinize bir son vermek istiyorsanız yediğiniz besinlerin protein oranlarına çok önem vermeniz gerekir. Çünkü az oranda alınan protein miktarı da bu sorunu tetiklemektedir. Aynı zamanda kullanmış olduğunuz doğum kontrol hapları da saçlarınızın dökülmesine neden olabilir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.