Kilo Almak İçin Neler Yapılmalı

Kilo almak istiyorsanız eğer öncelikle sağlıklı kilo almaya özen göstermeniz gerekir. Bu konuda uzman olan kişilerden yardım almanız sizin yararınıza olacaktır. Beden kilo indeksinizi hesapladıktan sonra ne kadar kilo almanız gerektiğini hesaplayabilirsiniz. Böylece fazla kilo almaktan uzaklaşabilirsiniz.

Kilo almak için öncelikle öğün atlamamanız gerekir. Ana ve ara öğünleri düzenli olarak yiyerek ve yediğiniz porsiyonları arttırarak kilo alma işlemine başlayabilirsiniz. Süt tüketimine önem vererek şekerli süt içmeye başlayabilirsiniz. Ayrıca tüketeceğiniz yoğurda katacağınız şeker kilo almanızda size yardımcı olacaktır.

Bol miktarda tüketeceğiniz kuru besinler kilo seviyenizi arttırmak konusunda iyi bir seçenektir. Bu seçeneğin yanı sıra yağlı gıdalarda tüketmeniz tavsiye edilmektedir. Yağda kızartılmış tavuk ve patates kilo oranını arttıracak olan besinler arasındadır. O yüzden kızartılmış olan besinleri tüketebilirsiniz. Ancak kilo almak için tükettiğiniz besinlerin sağlığınız açısından da zararlı olmamasına dikkat etmelisiniz. Hazır gıdalar size kilo alma konusunda yardımcı olabilir. Fakat vücut sağlığınızı da olumsuz etkileyebilir.

Şekerli besinleri özellikle de yeteri düzeyde tatlı tüketmek kilo almanızı sağlayacaktır. Sigara kullanıyorsanız eğer kesinlikle bırakmanız gerekir. Çünkü sigara aldığınız besinlerden yarar sağlamanızı engelleyerek zayıflamanıza neden olacaktır. O yüzden kilo almak istiyorsanız sigara ve alkol kullanımını sonlandırmalısınız.

Kilo alamamanın bir yönü de psikolojik olduğu için kendinizi stresten uzak tutmanız gerekir. Zayıf olmaktan korkmayarak yediğiniz besinlere önem vermelisiniz. Kilo alacağınıza kendinizi inandırmak kilo almanın en büyük şartıdır. Sinirli ve gergin olmak çok fazla enerji harcamasına neden olduğu için bu hallerden uzak kalmanız gerekir.

Ayrıca fazla hareketli olmak kilo almanızın önüne geçmektedir. O yüzden çok fazla efor sarf etmemeye özen göstermelisiniz. Eğer hareketli bir hayatınız varsa çok yemek yemeye çaba göstermelisiniz. Böylece yediğiniz şeylerin tamamını yakmamış olabilirsiniz.

Uyku saatinizin biraz daha arttırarak kilo almayı başarabilirsiniz. Fazla uyumak çok fazla kilo alımına sebep olmaktadır. Ancak uyku saatlerinizi 1-2 saat arttırmak sizi olumsuz etkilemeyecektir. Enerji verici meyvelerden yararlanarak hareketli yaşamınızı kilo alarak geçirebilirsiniz. Her öğünde tüketeceğiniz ekmek ve karbonhidratlı besinler kilo alma konusunda size yardımcı olacak koşullar arasındadır.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.