Çocuk Sağlığında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Çocuklar, toplumun geleceğidir. Toplumun devamlılığı, sağlıklı bireylerin yetişmesi, akıl ve beden sağlığı yerinde, sağlıklı düşünebilme yetisine sahip çocukların var olması için, anne karnında gelişimi başlamasından itibaren beslenmesine dikkat edilmelidir. Beslenmesi düzenli ve yeterli olan çocuklar, geleceğin de parlayan yıldızları olarak görülmektedirler.

Çocuk sağlığında dikkat edilmesi gereken noktalara bakıldığında, öncelikli olarak karşımıza çocuğun beslenmesi çıkmaktadır. Yukarıda da bahsedildiği gibi, beslenme, çocukların zihin ve bedenlerinin yeterli düzeyde gelişmesini sağlamaktadır. Bu durum da, geleceğe yatırım anlamına gelmektedir. Çocukların sağlığı tabii ki de yalnızca beslenmeye bağlı değildir. 

Beslenme haricinde, çocuk sağlığının korunması için, gerekli vitamin ve minerallerin vücutta mutlaka bulunması gerekmektedir. Bunların eksikliğinin saptanması için de, çocuk, doğumundan itibaren düzenli olarak uzman kontrolünden geçmelidir. Özellikle bebeklerin, doğumundan itibaren düzenli periyotlarda, haftalık, aylık ve yıllık olarak kontrole götürülmesi gerekmektedir. Herhangi bir hastalık oluşumu, olumsuz giden bir şeylerin önceden sezilmesi durumunda, erken teşhis ve tedavi yöntemi uygulanabilmektedir. 

Çocuk sağlığında dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de; aşıların düzenli olarak yaptırılmasıdır. Bebeğin doğmasıyla birlikte ilk olarak Hepatit B aşısı vurulmalıdır. Daha sonrasında 2 aylık olduğunda; Hepatit B, BCG, DBT, Hib, Polio, Pneu, RV, aşıları mutlaka yaptırılmalıdır. Doğumdan 4 ay geçtikten sonra ise; yine aynı şekilde Hepatit B, DBT, Hib, Polio, Pneu ve RV aşıları yaptırılmalıdır. 6. Ayında da, 4. Ayında yaptırılan aşıların devamlılığı sürdürülmelidir. 12. Ayında çocuğa, DBT, Hib, Pneu, KKK, VZV ve 2 doz Hepatit A aşıları vurdurulmalıdır.

18. Ayda Hib, Pneu, KKK, Hepatit A ve VZV aşıları yaptırılmalıdır. 6 Aylıktan itibaren ise; yıllık olarak gerekli aşılar vurdurulmalıdır. Aşılar, organizmanın bağışıklığını güçlendirerek, dış etkenlerden gelecek olan virüslere karşı vücudu korurlar. Böylece, çocuk bebekliğinden itibaren daha kaliteli bir hayat yaşama imkânı bulmaktadır.

Çocuklar, geleceğimizin aynasıdırlar. Bu sebeple onlara iyi bakmamız ve onlara kaliteli bir yaşam sunmamız gerekmektedir. Onların sağlıklı ve mutlu olması, ebeveynleri de mutlu kılacaktır. Mutlu bir toplum için, mutlu çocukların varlığı gereklidir. 

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.