Gebelikte 1. Hafta

Gebelik oldukça ciddiye alınması gereken bir süreçtir. Her hafta oldukça farklı değişimler olmaktadır. Dolayısıyla tam da bu nedenle genellikle uzmanlar tarafından gebelik hafta hafta hesaplanmakta ve her hafta için farklı gelişmelerin yaşanacağı bilinmektedir. Bu bilgiler ışığında çeşitli tedbirler alınmaktadır.

Genellikle gebelikte 1. hafta ve 2. haftada gebeliğin olmadığı bile söylenmektedir. Çünkü kişi gebe olduğunun ayrımına bile varamamaktadır. Gebelik genellikle son adet gününün ilk haftasından başlayarak tahmin edilmeye çalışılmaktadır. Bundan dolayı pek çok kişi ilk dört haftayı bile görmezden gelebilir. Ancak 4 haftadan sonra gebelik kendini daha net şekilde hissettirmeye başlayacaktır.En son görülen adetten 2 hafta sonra yumurtlama gerçekleşmektedir. Dolayısıyla gebelik bundan sonra oluşmaktadır. Gebelikte 1. hafta bu nedenle genellikle önemsenmez. 

Gebelik haftaları 4 haftadan başlayarak sayılmaktadır. Dolayısıyla gebelikte 1. hafta sayılmamaktadır. Ayda bir görülen adet bir ay tam olarak tamamlandığında görülmediyse o zaman kadın gebe kaldığından şüphelenebilir. Hamilelik haftaları son adet gününden itibaren hesaplanmaktadır. 

Gebelikte 1. hafta hamilelik başlamadan önce yumurtanın döllendiği haftadır. Hamilelik başlamadan önce döllenecek olan yumurta hücrelerinin döllenmeye başladığı dönem de önemli olduğu için gebelik 40 hafta üzerinden hesaplanmaktadır. Hamile kalmadan önceki 2 haftadan önce gebelik incelenmektedir. Yumurta hücresinin 2 haftalık dönemi gebeliğin sağlıklı ilerlemesini gösterdiği için döllenmeden önceki 2 hafta yani hamile olmadığınız dönem bile değerlendirilmektedir. Sol veya sağ yumurtalığınızda beyninizden salgılanan hormonların yardımıyla olgunlaşan yumurta kesecik şeklinde yer alacaktır. Daha sonra bu yumurtalık zamanla daha çok olgunlaşacak ve büyümeye başlayacaktır.

Gebelikte 1. hafta içinde ilk belirtiler halsizlik, yorgunluk sabah saatlerindeki mide bulantıları gibi bazı bilinen belirtilerdir. Genellikle göğüslerde dolgunluğun ve şişkinliğin olduğu görülmektedir. Bunun yanında ağrı da hissedilmektedir. İlk olarak adet gecikmesinin olması şüphe yaratmaktadır. Her adet gecikmesini hamileliğe yoran anne adayının bu yorumu doğru çıkmayabilir.  Ancak bazı anne adaylarının da ilk haftalarda herhangi bir belirtiyi görmedikleri bilinmektedir. Bu durumda bebekle ilgili herhangi bir sorun olup olmadığını düşünerek telaşlanan annelerin bu korkusu bazen doğru çıkmayabilir. Çünkü annelerin hepsinin biyolojik yapısının birbirinden farklı olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla gebelikte 1. hafta yaşanan belirtiler de her anne için farklı olacaktır.

Genellikle gebelikte 1. hafta yaşanan pek çok belirti adet gecikmesi ile birlikte yaşanmaya başlamaktadır. Adet gecikmesinden önce anne çok da fazla bir belirti ile karşılaşmaz. Adet gecikmesinden sonra bazı annelerde bazı yiyeceklere karşı aşırı bir hassasiyet oluşacaktır. Bazı yiyeceklerden aşırı derecede tiksinen anne, bazı başka yiyecekleri de oldukça fazla isteyecek yani aşerecektir. Sık sık idrara çıkma, kokuya karşı aşırı duyarlılık da adet gecikmesi ile başlayan bazı belirtiler arasındadır. Ancak gebelikte 1. hafta anne tarafından fark edilmeyen bir haftadır.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.