Gebelikte 26. Haftada Neler Olur

Gebelikte her haftanın kendine özgü durumları ve özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikler anne ve bebekte değişik olmaktadır. Bu yüzden annenin ve bebeğin değişiklikleri dikkat ile incelenmeli ve gerekli önlemler alınmalıdır. Gebelikte anneler zaman içerisinde kendilerinde olan değişimi hızla fark etmeye başlayacaktır. Değişikliklerin fazlasıyla olduğu haftalardan biriside 26. Haftadır. Gebelikte 26. Haftada hormonlar giderek daha fazla salgı yapmaya başlar. Anne rahmin büyür ve bel ağrıları rahatsızlıklara sebebiyet verebilir. Bel ağrılarınızı çok daha az bir seviyeye indirmeniz için yapmanız gereken en önemli davranış dik durmak olacaktır. Oturduğunuz yerde yâda yatarken düzgün ve dik bir şekilde oturmanız çok daha faydalı olacaktır.

Anne bu dönemde kendine dikkat etmesi gerekmektedir. Çünkü gebelik zehirlenmesinin sıklıkla karşılaşıldığı haftalardan birisi gebelikte 26. Haftadır. Bu yüzden birden kilo alma, yüz şişmesi, yüksek tansiyon çıkması gibi sorunlar çıktığında tedbir amaçlı doktorla görüşmesinde fayda bulunmaktadır. Tansiyonunuzu 14/9 seviyesinde tutmanız sizin için çok daha iyi olacaktır. Bu sayede erken doğum risklerini de ortadan kaldırmış olursunuz. Bebeklerde ise değişim her geçen gün yaşanmaktadır. Genel olarak sağlıklı bir bebek bu haftalarda 23 cm boyunda ve yaklaşık olarak 700–900 gram kilosunda olmaktadır. Bu haftada artık bebeğiniz dışardan gelen etkilere tepki verebilmeye başlamıştır. Böylece bebek aktif olarak yaşam faaliyetlerini yerine getirebilmeye başlamıştır.

Bebeklerin beyin gelişiminin tamamlandığı ve işlevsel olarak kontrolün sağlandığı bir haftadır. Siz bebeğinize dokunduğunuzda size tepki verecektir. Ayrıca saç ve kirpikler uzamaya devam etmektedir. Bebeğiniz giderek büyümeye başlamıştır. Bebekler gebelikte 26. Haftada hafif hafif görmeye başlarlar. Şimdiye kadar kapalı olan gözlerini kırpmaya ve açmaya çalışırlar. Bu haftadan itibaren seslere de tepki vermeye başlarlar. Anne ve baba bebeklerine seslendiğinde bu sesi algılayabilmektedirler. 

Fakat bebeğiniz hala çok narindir ve çok ince bir teni bulunmaktadır. Ayrıca organlarının gelişimi hala sürmektedir. Ayrıca karanlık ve ışığa tepki verme zamanı da bu haftada olmaktadır. Bu dönemde dikkat etmeniz gereken konulardan biriside nasıl beslendiğinizdir.
Gebelikte 26. Haftada beslenmenize dikkat etmeniz çocuğunuzun gelişimi için çok faydalıdır. Bebeğinizin bu dönemde en çok ihtiyacı olan besin ürünlerinde protein ve kalsiyum olmak zorundadır.

 Bu yüzden özellikle süt ve yağsız beyaz peynir tüketebilirsiniz. Ayrıca bu haftadan itibaren yumurta sayısını arttırmanız gerekmektedir. Haftada 5 gün yumurta yemeniz çocuğunuzun protein ihtiyacını karşılama konusunda oldukça iyi olacaktır. Bu dönemde stresten uzak durmanız gerekmektedir. Sizin endişeleriniz ve kaygılarınız çocuğunuzu da etkilemektedir. Bu dönemde rahat ve huzurlu bir yaşamı tercih etmeniz gerekirken daha bilinçli bir doğum yapmak için çeşitli doğum kurslarına eşiniz ile katılabilirsiniz. Doğumdan kaynaklı kafanızda oluşturduğunuz endişeleri bu kurslardaki uzman doktorlar tarafından gidererek çok daha sağlıklı bir doğuma ilerleyebilirsiniz.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.