Gebelikte vücudunuz her geçen gün değişmeye başlayacak ve her geçen gün yeni yeni tedbirler almanız gerekecektir. Gebelikte 27. Hafta oldukça önemli sayılan dönemlerden birisidir. Gebeliğin son bölümlerine girdiğiniz dönemdir. Bu dönemde anne adayları çok daha fazla heyecanlı ve panik olabilmektedir. Çünkü doğum yaklaşmaktadır. Bu dönemde annelerde özellikle karın bölgesi giderek belirginleşmeye başlayacaktır. Çünkü bebeğiniz artık git gide büyümektedir. Çocuğunuzun büyümesi ile beraber idrar yollarınızdaki mesane aşağıya doğru kayacaktır. İdrar kaçırma rahatsızlığının sık yaşandığı bu dönemde öksürme, hapşırma ve gülme gibi eylemlerde idrar kaçırma durumları gözükebilmektedir. Bu yüzden endişe yapmanıza gerek olmamaktadır. Çünkü çoğu kadın gebelik zamanında bu durum ile karşılaşmaktadır.
Bu dönemde ayrıca kasılmalarınız ve kramplarınız giderek şiddetlenebilmektedir. Çocuğunuzun büyümesinden kaynaklı rahiminizin üstünde bir baskı olacaktır. Buda sizde bazı kramplara sebebiyet verebilmektedir. Oldukça sıkıntı yaratabilen bu dönem nefes alıp verme konusunda da zaman zaman sıkıntı yaşayabilirsiniz. Fakat bu durumlarda endişe yapmamanı ve rahatsızlığınız çok ciddi olduğunda da doktora gitmenizde fayda bulunmaktadır.
Rahiminiz giderek büyüdüğünden dolayı düzensiz kasılmalar olarak adlandırılan Braxton-Hicks kasılmaları gebelikte 27. Haftada gözükmeye başlayacaktır. Bu kasılmalar şiddetli olacağı gibi ağrılıda olabilmektedir. Zaman zamanda sizi uykunuzu engelleyebilmektedir. Bu durum normal karşılamanız gereken bir durum olacaktır.
Bu dönemde bebeğinizde de pek çok farklı değişiklik meydana gelecektir. Sağlıklı ve normal şartlardaki bir bebeğin boyu gebelikte 27. Haftada 37 cm kadar olabilmektedir. Tabi bu cinsiyete ve genetik yapıya göre değişmektedir. Ayrıca bu dönemde normal karşılaşılan kilo değeri ise yaklaşık olarak 1 kilogramdır. Bu dönemde artık çocuğunuzun yüz şekli giderek çıkmaya başlayacaktır.
Böylece çocuğunuzun yüzünü ilk olarak seçeceğiniz evrelerden birisi gebelikte 27. Hafta evresidir. Ayrıca bu dönemde bağışıklık sistemi giderek gelişmeye başlayacaktır. Çocuğunuzun beyin fonksiyonları çok daha güçlü olacaktır. Bu dönemde ses algısı giderek artacak ve sesleri ayırt etmeye başlayacaktır. Bu dönemde bebeğiniz hıçkırık sorunu yaşayabilir. Bu gayet normaldir. Bu durumlarda hıçkırığının geçmesini beklemeniz ve herhangi bir temasta bulunmamanız gerekmektedir.
Bebeğiniz giderek büyüdüğü için çok daha fazla enerjiye ihtiyacınız olacaktır. Bu yüzden hem size enerji verebilecek hem de bebeğinize iyi gelecek ürünleri tüketmeye gayret göstermelisiniz. Bebeğinizin sağlıklı bir şekilde beslenmesi için yağ içeren ürünlerden uzak durmanız ve ekmek olarak da çavdar türünü tercih etmeniz gerekmektedir. Gebeliğin 27. Haftasında anne adayı da giderek kilo alacaktır.
Bu çok normaldir. Çocuğunuzun iyi beslenmesi için yüksek karbonhidrat içeren ürünleri tercih etmeniz gerekmektedir. Bu dönemde süt içmeniz çocuğunuzun kemik gelişimi ve kalsiyum ihtiyacını giderebilmesi için çok önemlidir. Bu yüzden yağsız süt içmeye ve günde yaklaşık olarak 1000–1300 mg kalsiyumlu ürün tüketmeniz çok daha iyi olacaktır.
Gebelikte 27. Haftada Neler Olur
gebelik
gebelik haftaları
Gebelikte 27. Hafta
hamilelik dönemi
hamilelik haftaları
Published on
Cumartesi, Ekim 05, 2013
By:
Unknown
In:gebelik, gebelik haftaları, Gebelikte 27. Hafta, hamilelik dönemi, hamilelik haftaları
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler