Gebelikte 29.Hafta

Bebeğinizin her geçen gün büyüdüğünün farkına varmaya başladığınız haftalardan 29. Haftada annenin dikkat etmesi gerekli pek çok konu bulunmaktadır. Gebelikte 29. Haftada kilo alma sorunu yaşamanız gayet normaldir. Bu haftaya girdiğinizde yaklaşık olarak 8–9 kilogram kilo almanız normaldir. Bu haftada midede yanma problemi ile karşılaşabilirsiniz. Kilo aldığınızdan dolayı ve sizinle birlikte bir can daha beslediğinizden dolayı bazen yemekten sonra hazımsızlık hissine kapılmaz gayet normal kabul edilmektedir.  Rahiminiz giderek büyüdüğünden dolayı üzerindeki basınçta artacaktır.

Bu sebepten dolayı hemorid problemi ile karşılaşma ihtimalinizde bulunmaktadır. Yatış ve kalkış şeklinizi düzenli bir şekilde yapmanız gerekmektedir. Yatarken önce oturup sonra yavaşça yatmanız gerekmektedir. Kalkarken de önce doğrularak oturma şekli almalısınız daha sonrasında ayağa kalkmanız gerekmektedir.

Göğüslerinize süt inmeye bu haftadan itibaren başlamıştır. Ayrıca bazen ayak ve ellerinizde şişlikler olabilmektedir. Bu haftada dikkatli bir şekilde belirli vitaminleri ve besinleri vücudunuza almanız gerekmektedir. Bu şekilde tansiyonunuzu da korumuş olursunuz. Özellikle bu dönem C vitamini, folik asit ve demir almanız gerekmektedir. Gebelikte 29. Haftadan itibaren bebeğiniz yerine sığamamaya başlayacaktır. 

Çünkü artık rahminiz büyümüş olsa bile bebeğiniz çok daha hızlı büyümeye başlayacaktır. Hareketleri kısıtlı olacağı ve yavaş olacağından dolayı tepkileri sert olacaktır. Yani bebeğinizin karnınızdaki hareketlerini çok daha net bir şekilde hissedebileceksiniz.
Bebeğinizin sürekli olarak hareket ettiğini bu haftadan itibaren hissetmeniz gerekmektedir. 

Bebeğiniz hareket etmezse süt gibi gıdaları alarak 1 saat daha beklemeniz gerekmektedir. Eğer bebek halen hareket etmiyorsa bazı şeyler ters gidiyor olabilir. Bu yüzden buna karşı tedbir almanız için doktora başvurmanızda yarar vardır. Gebelikte 29. Haftada bebeğiniz gece yarıları uyanık olabileceğinden dolayı da uykunuzu zaman zaman kesebilir. Bu duruma alışmanız gerekmektedir. Çünkü sevgili bebeğiniz hızla büyüyor ve size kendisini hissettirmek istiyor. Bu haftada giderek teni sertleşmeye ve kafa yapısı gelişmeye başlar. Artık bebeğiniz çok daha net bir şekilde sizin tarafınızdan görülebilecektir. Ayrıca bu dönemde bebeğiniz gözlerini oynayabilmektedir. 

Gebelikte 29. Haftada dikkat etmeniz gereken diğer bir konu beslenmede her şeyi yememeniz gerekliliğidir. Her besini vücudunuza alarak bebeğinize iyilik etmiş olmazsınız. Bu yüzden bazı besinlerden uzak durmanız bebeğinizin sağlığı için oldukça büyük önem taşımaktadır. 

Pastörize edilmemiş ve yağlı süt ürünlerinden, sakatatlardan, deniz kabuklarından, çiğ et ürünlerinden, çok fazla çay ve kahve içmekten uzak durmanız hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Bu dönemde su içmeniz tavsiye edilmektedir. Su kaybı olacağından dolayı bunu fazla su içerek kapatabilirsiniz. Beslenme konusuna ne kadar iyi dikkat ederseniz bebeğinizin sağlığı çok daha iyi olacaktır. Bu konuda verilen talimatları izleyerek tereddüt ettiğiniz yiyecek türlerini doktorunuza sormanızda fayda vardır.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.