Gebelikte 31.Haftada Neler Olur ve Neler Yapmanız Gerekir

Doğum zamanı yaklaştıkça annenin aldığı kilo miktarı da her geçen gün artacaktır. Gebelikte 31. Haftaya girdiğinizde yaklaşık olarak 15 kilo kadar bile alabilirsiniz. Çok daha fazla kilo aldıysanız bu konuda doktorunuza başvurmanız gerekmektedir. Çünkü aşırı fazla kilo alımı bebeğin doğumunu zorlaştırmaktadır. Rahim büyüklüğü giderek arttığından dolayı dolaşım ve sindirim sistemlerinde baskılar oluşacaktır.

Bu baskılardan kaynaklı çeşitli sağlık sorunları ile karşı karşıya kalmanız muhtemeldir. Bu haftada en çok karşılaşılan rahatsızlıklardan birisi ağrılardır. Ağrılarınız giderek artmaya başlayacak ve özellikle sırt bölgesine doğru kayacaktır. Bir bedeni daha içinizde taşıdığınız için eğilme, oturma, kalkma ve yatma gibi eylemleri yaparken bu ağrıyı daha belirgin bir şekilde hissedebilirsiniz.

Göğüslerinize kolostrum süt gelmeye başladığından dolayı bazen bu süt göğüslerinizden istem dışı akabilmektedir. İç çamaşırlarınızın ıslanmaması için buna özel bazı bezleri yâda pedleri kullanabilirsiniz. Ayrıca doğum iyice yaklaştığından dolayı anne adaylarını büyük bir heyecan ile beraber korkuda sarabilmektedir. Doğum iyi geçmesi ve sağlıklı bir bebeği dünyaya getirme konusunda normale göre çok daha fazla duygusallaşabilir ve düşüncelere kapılabilirsiniz.

Ayrıca gebelikte 31. Haftada fiziksel olarak rahim çok aha büyüyeceğinden dolayı istemsiz kasılmalar ile daha sık karşılaşabilirsiniz. Bu kasıntılar doğumun yaklaştığını göstermektedir. Fakat istemsiz olsa da bunların bir sınırı bulunmaktadır. Eğer çok sık devam ediyor ve ağrı geçmiyorsa doktorunuz ile görüşmeniz gerekmektedir. Böylece durumunuzu kontrol ettirebilirsiniz.

Bebeğiniz gebelikte 31. Haftada çok daha hareketli olacaktır. Boyu ve kilosu giderek artacaktır. Bu dönemde bebeğiniz yaklaşık olarak 45–47 cm uzunluğunda olacaktır. Kilosu ise yaklaşık olarak 1,5–1,6 kg arasında değişebilmektedir. Bu sizin nasıl beslendiğiniz ile de ilgilidir. 100 gram oynama olabilmektedir. Bu haftada bebeğiniz daha hareketli olacağından dolayı bebeğinizin karnınızda yaptığı hareketleri çok daha net bir şekilde hissedebileceksiniz. Çok daha sık tekmeler atacaktır. Yağ dokusu giderek gelişecektir. Ayrıca işitme konusunda da oldukça gelişecektir. Yani bebeğiniz artık sesleri ayırt etmek ile beraber müziği de algılayabilecektir. Bu haftadan itibaren hem akciğer sistemi hem de sindirim sistemi nerdeyse tamamlanmış olacaktır.

Ayrıca bebeğiniz gebelikte 31. Haftada gözleri ile takip yapma yeteneğini kazanmış olacaktır. Akciğer sisteminin gelişmesi de bebeğinizin sağlığının daha iyi olacağının bir göstergesidir. Çünkü bebeğiniz artık kendi kendine nefes alabilecektir. Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de bebeğinizin beslenmesine dikkat etmeniz gerekmektedir. Yağsız süt ürünlerini bu dönem içerisinde sıkça tüketerek gerekli olan kalsiyum ihtiyacını karşılamanız gerekmektedir. Ayrıca bu dönemde kendi sağlığınıza çok daha fazla özen göstermeniz gerekmektedir. Siz hasta olduğunuzda bu otomatik olarak bebeğinize geçebilmektedir. Bu dönemde en çok görülen rahatsızlıklardan birisi griptir. Gribe yakalanmamak için toplum arasında çok kalmamaya çalışmanız gerekmektedir. Ayrıca doktorunuzun izni ile grip aşısı da olmanızda fayda bulunmaktadır.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.