Gebelikte 32. Haftada Neler Olur ve Neler Yapmanız Gerekir

Bebeğiniz artık iyice büyümüş bir durumda doğumun gelmesini beklemektedir. Sizde artık giderek halinize alışmaya başlamış olmanız gerekmektedir. Gebelikte 32. Haftada kilo alımınız elbet ki devam edecektir. Bebeğinizin iyi bir beslenmeyi alması için bu oldukça gereklidir. Bu haftadan itibaren doğum izniniz başlayacaktır ve onunla artık çok daha fazla vakit geçirebileceksiniz. 

Çalışan kadınlar için bu oldukça önemli bir izindir. Bu tarihten itibaren artık doğum ile ilgili konularda çok daha fazla bilgi edinmenizde fayda bulunmaktadır. Yaptığınız her iyi hareket bebeğinizin gelişimini olumlu yönde etkileyecekken yaptığınız her kötü harekette bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkileyecektir. Bu yüzden çok daha duyarlı olunması gerekmektedir.

Doğum izninizi en iyi şekilde kullanarak bebeğinizle çok daha fazla vakit geçirmeniz gerekmektedir. Artık beslenmenize çok daha fazla dikkat etmeniz gerekmektedir. Özellikle gelişme evresine giren bebeğinizin kalsiyum ihtiyacını karşılamanız gerekmektedir. Ayrıca gebelikte 32. Haftadan itibaren düzenli olarak doktor kontrollerine katılmanızda fayda bulunmaktadır. 

Bu kontroller doktorunuzun belirlediği aralıklar ile yapılmalıdır. Vücudunuzdaki rahim büyümesi ve ağrıların artması gibi değişiklikler devam edecektir. Bunun ile birlikte ağrılarınızda devam edecektir. Bu haftadan itibaren egzersiz yapmanız sağlığınız için faydalı olacaktır. Bu ağrıları azaltma konusunda yemekten sonra yürüyüş yapılması tavsiye edilmektedir. Ayrıca evinizde otururken de basit egzersiz hareketlerini yapmanız ve eklem yerlerinizi küçük küçük oynatmanız ağrıları hafifletme konusunda oldukça iyi olacaktır.

Bebeğiniz gebelikte 32. Haftadan itibaren boy olarak 46 cm gibi bir rakama ulaşacaktır. Bu aileden gelen genetiğe göre değişebiliyor olsa da genel olarak böyledir. Ayrıca kilo olarak da 1700–1800 gr arasında değişebilmektedir. Gördüğünüz gibi her geçen hafta bebeğiniz her açıdan büyümektedir.  Bebeğiniz büyüdüğünden ve çok daha fazla yer kapladığından dolayı hareketlerinde bir azalma meydana gelebilir. Bu konuda endişelenmemeniz gerekmektedir. Bu gayet normaldir. Bu haftada cildi daha pürüzsüz bir hal almaya başlayacaktır. Ayrıca Lanugo tüyleri dediğimiz tüyler yavaşça dökülmeye başlayacaktır. 

Cildi çok daha güzel ve sıkı bir hal alacaktır. Bebeğiniz bu haftada ayrıca ışıklara çok daha fazla tepki verebilmektedir. Başını sağa ve sola çevirebilmektedir.Doğumun giderek yaklaşması ile beraber üzerinizde hafif bir baskı oluşabilir. Fakat bu konuda sakin olmanız gerekmektedir. Eğer panik yaparsanız bu olumsuz sonuçlar getirebilir. Yalnız kalmamaya özen gösterin. Kafanızda doğum ile ilgili sorular oluştuğunda sevdiğiniz insanlar ile paylaşarak biraz olsun bu düşünceleri kafanızdan artmaya çalışın. Gebelikte 32. Haftada bu tip stres olaylarını görmek muhtemeldir. Fakat bu tür durumlarda dışarıdan yardım alarak kendinizi sakinleştirmeniz gerekmektedir. Bu tür durumlarda en büyük görev eşinize düşmektedir. Eşiniz sizin yanınızda size destek vererek sizi dinlemelidir. Böylece sizde çok daha sakin hareket edebilirken içinizi kemiren sorunlardan biraz olsun kurtulmuş olursunuz.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.