Gebelikte 33. Haftada Neler Olur ve Neler Yapmanız Gerekir

Artık doğum için sayılı günler kalmıştır. Koskoca 8 ayı bitirerek son döngüye girmiş durumda olursunuz. Gebelikte 33. Haftada en sık karşılaşılan durumlardan birisi yalancı doğum ağrılarıdır. Bu hem kadın hem erkek için heyecan yaratmaktadır. Doğum çok yakın bir zamanda olacağı için bu tür yalancı ağrılar sizi telaşlandırabilir.

Bu tür durumlarda ne olursa olsun tedbiri elden bırakmayarak doktora gitmenizde fayda bulunmaktadır. Her yalancı ağrı için olmasa da çok şiddetli olan ağrılarda doktora gitmeniz en sağlıklı çözüm olacaktır. Bu dönemde karnınız artık oldukça büyümüştür. Bu yüzden hareket etmede zaman zaman sorun yaşayabilir ve destek alarak yürümeniz gereken zamanlar olabilir.

Gebelikte 33. Haftada doktorunuz ultrason sonuçlarına göre bebeğinizin genetik özellikleri ve sağlık durumu ile ilgili çok daha net bilgiler verebilecektir. Gebeliğin bu döneminde el, yüz, ayak şişmesi gibi problemler devam edecektir. Kendinizi çok daha rahat hissedeceğiniz ürünleri kullanmaya ve rahat edeceğiniz pozisyonlarda dinlenmeye dikkat etmeniz gerekmektedir. Ayrıca tansiyonunuza çok dikkat etmeniz gerekmektedir. 

Eğer tansiyonunuzda anormal bir döngü varsa gebelik zehirlenmesi durumu ile karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden bu tür durumlar ile karşılaşmamak için stresten uzak durmalı ve çok daha sakin bir hayat yaşamanız gerekmektedir. Ayrıca ağrıların şiddetini azaltmak için otururken ve yatarken yastık gibi yumuşak eşyalardan destek almanız size kendinizi çok daha rahat hissettirecektir.

Bebekte doğuma sayılı günler kala hala gelişmeye devam etmektedir. Bebek gebelikte 33. Haftada neredeyse yarım metre olacak kadar uzamıştır. Bu dönem bebekler yaklaşık olarak 37 cm uzunluğunda olurken kilo olarak da 2 kilograma yaklaşmıştır. Bebek bu haftada oldukça fazla uyuyacaktır. Çünkü hareket edecek alanı çok azalmıştır ve hareket edemeyecektir. Doğuma yaklaşılan bu günleri genel olarak uyuyarak geçirecektir. Buda doğal olarak anne adaylarının biraz olsun uyku düzenini olumlu yönde etkileyecektir. Bu dönemde bebeğinizin kemik yapısı giderek gelişecektir. Fakat kafatası kemikleri tam olarak gelişmeyecektir. Çünkü ana rahminden kolay bir şekilde çıkması için bu bölüm tam olarak kendini geliştirmez.

Gebelikte 33. Haftada artık akciğer sistemi tam olarak gelişmiştir ve bebek kendi kendine nefes alıp verebilmektedir. Bebeğiniz pek çok açıdan artık doğuma hazır bir hale gelecektir. Sizi çok daha net duyabilir, dokunuşlarınızı hissedebilir ve ışığa çok daha fazla tepki verebilmektedir. Bu döneme girildiğinde beslenmenize hala çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Gerekli olan besinleri alırken zararlı besin ürünlerinden uzak durmanız gerekmektedir. Diğer uzak durmanız gereken ürünlerden biriside ilaçlar olacaktır. İlaçların çoğunun kimyasal olarak etkisi olduğundan bu dönemde alınmaması gerekmektedir. Vitamin ve antibiyotik ilaçlarının doktordan habersiz alınması bebeğin sağlığını etkileyebilmektedir. Bu yüzden bir ilaç kullanmanız gerekse dahi doktorunuzdan gerekli izni almanız gerekmektedir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.