Gebelikte 35.Hafta

Artık bebeğinizin dünyaya gelmesine çok az vakit kaldı. Bu dönemde anne adayı son derece ağırlaşmıştır. Özellikle anne adayı bu haftadan itibaren sürekli dinlenmelidir. Gebelikte 35. Haftadan itibaren artık aile doğum hazırlıklarına başlamalıdır. Belirtmek gerekir ki, özellikle anne adayının doğum çantası hazırlanmalıdır. 

Bu çantanın içerisinde anne adayının hastanede giyeceği kıyafetler, bebek için bez, bebeğin giyeceği kıyafetler ve anne adayının ve ailesinin gerekli görüldüğü her şey konulmalıdır. Anne adayı bu dönemde özellikle doğum sırasında neler yapması gerektiğine dair tecrübeli kişilerden yardım almalı, kitap okumalıdır. Ayrıca bu haftadan itibaren doktor kontrolü sıklaştırılmalı ve bebeğin durumu ile ilgili genel bilgi mutlaka alınmalıdır. 

Bu haftadan itibaren hangi hastane de doğum yapılacağı belirlenmeli ve hastanede yer ayrılmalıdır. Gebelikte 35. Haftada artık anne adayının hareket kabiliyeti azalmıştır. Bu sebeple anne adayının her zaman yanında refakatçi bulunmalıdır. Ayrıca anne adayının bu haftada dikkat etmesi gereken en önemli konu ise bebeğin hareketleridir. Eğer ki, bebeğin hareketlerinden anormal derecede azalma veya artma gözlenirse anne adayı mutlaka bu durumu doktoruna bildirmelidir. 

Ayrıca bu dönemde anne adayı sık sık idrara çıkabilir ve mide yanması şikâyetleri de olabilir. Bu yanmaların sebebi bebek anne karnında fazlasıyla büyüdüğünden rahim, mideye ve bağırsaklara baskı yapmaktadır. Bu sebeple anne adayındaki mide ve bağırsak rahatsızlıkları görülmesi son derece normaldir. Ayrıca bu rahatsızlıkları anne adayı mutlaka doktora bildirmeli ve doktorun verdiği ilaçları kullanmalıdır. Anne adayı doktor tavsiyesi dışında kesinlikle ilaç kullanmamalıdır. 

Gebelikte 35. Hafta itibariyle bebekte de bir takım değişiklikler görülmesi muhtemeldir. Belirtmek gerekir ki, bu haftadan itibaren bebeğin boyu ortalama olarak 49 cm civarındadır. Bebeğin ağırlığı ise yaklaşık olarak 2400 gramdır. Bu dönemden itibaren bebeğin fiziki yapısı tamamen oluşmuştur. Bundan sonra bebek artık sadece yağ depolayacak ve kilo alımı yaşayacaktır.

Bu dönemde bebeğin başı karnın alt kısmında rahatlıkla hissedilebilir. Ayrıca bebek gitgide tombullaşmaktadır. Bebek artık tamamen doğum kanalına girmeye başlamıştır. Sinir sistemi gelişmeye ise devam eder. Artık hareketleri bu haftadan itibaren geçen haftalara nazaran daha az fakat daha kuvvetli bir hal almıştır. Bu dönemde bebeğiniz sizinle beraber uyur, sizinle beraber uyanır. 

Bebeğin böbrekleri tamamen gelişmiş ve faaliyete geçmiştir. Ayrıca bu hafta itibariyle karaciğerleri tam olarak geliştirdiğinden karaciğer besinleri parçalar hale de gelmiştir. Belirtmek gerekir ki, gebelikte 35. Hafta itibariyle doğan bebeklerin tüm organları hemen hemen geliştiğinden yaşama oranları %95 civarındadır. 

Bu dönemde artık anne adayı kendisine çok dikkat etmeli ufak egzersizler yapmalı, ayrıca anne adayı eğer ki yapabilirse kısa kısa yürüyüşler yaparak kendini canlı tutmalıdır. Anne adayı bu haftadan itibaren doğum heyecanı başladığından kendini çok heyecanlandırmamalıdır.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.