Gebelikte 8.Hafta

Gebelik döneminin en hareketli haftalarından biri olan 8. hafta oldukça önemli bir haftadır. Bu haftada temel özellikleri oluşmuş olan bebeğin detaylı olarak organlarının ve sistemlerinin oturmaya başladığı bir dönemden söz edilebilir. 

Gebelikte 8. haftada kafatası daha çok gelişir. Ayrıca bebeğin beyninin de gelişmeye başladığı görülecektir. Bebeğin kirpiklerini ayırt etmek oldukça kolay hale gelir. Bunun yanında bebekte alt çenenin de belirginleşmesi bu dönemin bilinen özelliklerindendir. Bebekte omurilik gelişimi gebelikte 8. hafta döneminde giderek artacaktır. Bebeğin üst damağının farklı bir şekil aldığını, dişlerin daha çok gelişmeye başladığını ve burun ucunun oluştuğu fark edilecektir. Bu dönemde ayrıca yemek borusunun farklılaştığını ve nefes borusundan ayrıldığını gözlemlemeniz söz konusudur. 

Kalbin içinde bulunan kapakçıklar daha çok fark edilmeye başlayacak ve kalpte bulunan 4 odacık ayırt edilebilecek şekle gelecektir. Bu haftada kalbin dakikada 150 kez attığı belirlenmektedir. Yemek borusunun iki tarafında akciğerler oluşacak, böbreklerin oluşumu da bu dönemde daha çok hızlanacaktır. Bu dönemde kolların uzamaya başladığı tespit edilecektir. Ayrıca kolların kıvrımları da belirgin hale gelecektir. El ayalarının belirgin hale geldiği görülecektir. Dirsek oluşumu için gebelikte 8. haftada hazırlık yapılacaktır.
Gebelikte 8. hafta pek çok annenin kendindeki değişimleri daha net fark ettiği bir hafta olacaktır. Bu haftada bebeğin gelişimi daha da hızlanacak ve birçok organının belirginleşmeye başlaması anne ve babayı da şaşırtacaktır. 

Gebelikte 8. hafta annenin yiyeceklere isteğini daha da artıracaktır. Bazı anneler tuzlu gıdalara ilgi gösterecektir. Bazıları ise tatlı gıdaları yemeyi daha çok isteyecektir. Bu noktada önemli olan anneye istediği yemeği ulaştırmak olduğundan babaların bu konuda oldukça sıkıntı çektikleri söylenebilmektedir. Çünkü anne adayı gece geç vakitlerde bile tatlı veya tuzlu yiyeceklere ilgili olabilmekte ve bu yiyecekleri talep edebilmektedir.

Gebelikte 8. haftanın başka bir özelliği bu dönemde bazı anneler için sigaranın mide bulantısına neden olmasıdır. Bu dönemde rahim oldukça büyümeye başlayacaktır. Neredeyse bir elmadan daha büyük bir hale gelen rahimle alakalı bir takım gelişmeler sizin kendinizi farklı hissetmenize neden olacaktır. Bazı kadınlar bu dönemde karın bölgelerinde kramp hissedebilmektedir. 

Dolayısıyla bu dönem kendinizi bir ergen gibi hissettiğiniz bir dönem olarak da değerlendirilebilir. Gebelikte 8. hafta bazı kadınlarda sivilcelerin artmaya başladığı bir dönemdir. Hormonlardaki ciddi farklılaşma cildinizin yapısında da kendini gösterecektir. Bu dönemde anne adayı gebeliğini kabullenmeye başlayacaktır. Artık gebeliğin normal bir dönem olarak nitelendirildiği bir dönem yaşanmaktadır. 

Gebelikte 8. haftanın diğer haftalardan belirgin farkı kilonuzun yavaş yavaş artmaya başlaması olacaktır. Bu dönemde giysileriniz size dar gelebilir. Yapmanız gereken daha bol kıyafet seçmek olacaktır. Gebelikte 8. hafta bebeğiniz için beslenmenize dikkat etmeniz gereken bir dönemdir. Dolayısıyla yiyeceklerinize dikkat etmelisiniz.  

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.