Saçlarımız için faydalı besinler

Zaman zaman birçoğumuzun saçlarla alakalı sorunları olmuştur,en çok karşılaşılan problem ise saç dökülmeleridir.Saç dökülmesine en çok neden olan faktörler vitamin,hava kirliliği ve yediklerimiz etkili olmaktadırlar.birçok insan saçlarının sağlıgı ve mükemmel olmasını ister,sizlere saç sağlımızı artıracak besinlerden bahsedeceğiz.

Som balığı

Som balığı içermiş olduğu zengin omege-3 yağ asidi sayesinde saçlar için muhteşem bir besleyici kaynaktır.protein,vitamin B12 ve demir içermesinden dolayı saç dökülmesini önler ve saçları daha şık daha parlak olmasına yardımcı olur.Yapılan bir çalışmada belirtildiği gibi omege-3 yağ asidini tüketmek sağlıklı bir kafa tası içinde oldukça gereklidir.sağlıklı bir kafa tası ,sağlıklı bir saçlar için gereklidir.

Yeşil sebzeler

Ispanak,brokoli gibi sebzeler vitamin A ve C yönünden oldukça zengindir. vitamin yönünden zengin olan bu sebzeler kafa tası derisinde sebum denilen yağın üretilmesini artırmaktadır buda saçların daha canlı ve dinç görülmesini sağlamaktadır.

Yumurta

Yumurta protein bakımından oldukça zengin bir besin kaynağıdır.Her türlü tüketebileceğiniz yumurta içermiş olduğu vitamin b12 ve biotin sayesinde vücudumuz için oldukça faydalıdır.

Kuru yemişler

Özellikle badem ve fındık içermiş oldukları yüksek orandaki omega-3 ve alfa linolenik asit sayesinde vücudumuz için oldukça önemli besin kaynaklarıdır.sık sık badem tüketmek hem besin kaynağı olarak muhteşem bir yemiştir.hemde sağlımız için oldukça faydalıdır.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.