Aktif cinsel yaşamın 7 faydası

Düzenli bir cinsel yaşamın insan sağlıgı yönünden'de birçok etkili faydaları olmaktadır.Doğru yapılan ve saglıklı bi cinsel ilişki her zaman faydalı ve gerekli olmuştur insanlar için,peki merak edenler için seks yapmanın insana ne faydası var diye soranlara

işte sizlere seks yapmanın insan vücuduna etkileri ;

1.Stresi azaltır,yüksek kan basıncını düşürür

İskoçyalı bilim adamların yapmış olduğu araştırmalarda,düzenli bir cinsel hayatı olan insanların diğer insanlara göre daha az yüksek tansiyon sorunuyla karşılaştıklarıdır.düzenli bir ilişki yaşayanlar özellikle diyastolik küçük tansiyonları dengelenmektedir.

2.Seks yapmak bağışıklık sistemini güçlendirmektedir

Wilkes üniversitesinde yapılan bir araştırmada 112 üniversite öğrencisinin ilişki sayıları takip edilir,en çok ilişkiye giren öğrencilerin ölçülen IGA yani bağışıklık sisteminde etkili olan protein yüksek oranda bulunmuştur.bu IGA özellikle enfeksiyonlardan ,virüslerde vücudu koruyan önemli bir maddedir.

3.Seks kalori yakmayı kolaylaştırır

Ünlü bir seksoloğun söylemiş olduğu gibi  "Seks egzersiz yapmanın en iyi yoludur." iki yönden de insana etkili olmaktadır hem fiziksel yönden hemde psikolojik yönden.

4.Kalp sağlığını korumaktadır.

İngilizlerin yapmış olduğu araştırmalada  hafta bir kez cinsel ilişkiye giren insanlarda ölümcül kalp krizine yakalanma riskleri ayda bir ilişkiye girenlere göre daha azdır.

5.Seks ağrıyı azaltmaktadır.

Kronik ağrısı olan için seks yapmak ağrıyı azaltmaktadır.

6.Fazla ejakülasyon prostat kanserini önlemektedir.

Fazla ejeküle olan erkeklerin ilerleyen yaşam dönemlerinde prostat kanserine yakalanma oranlarıda azaltmaktadır.

7.İyi bir uykuya yardımcı olur

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.