Mango meyvesinin 7 muhteşem faydası

Ülkemizde yetişmeyen bir meyve olan Mango içermiş olduğu yüksek besin ve vitamin değerleriyle adeta bir şifa deposudur.Tropikal iklimlerde yetişen mango bugün  birçok markette görmek mümkündür.Mango kendine has lezzetiyle ve içermiş olduğu yüksek mineral ve vitamin değerleriyle tüketilmesi gerekilen meyvelerin başında gelmektedir.İşte sizler mangonun faydaları ;

1.Sindirimi kolaylaştırır

Mango özellikle  sindirim problemi olan insanlar için çok faydalıdır.Mango'da bulunan ester,terpenes gibi bio elementler sindireme yardımcı olmakta özellikle şişkinlik gibi durumların görülmesinin önüne geçmektedirler.

2.Kolesterolü düşürür

Mango içerisinde çözüne bilinen lifler,pektin ve vitamin c ile kolesterolün düşmesine yardımcı olur.Özellikle kötü huylu kolesterol diye bilinen LDL'yi düşürmektedirler.Buda kandaki yüksek kolesterolün yapmış olduğu damar sertliyi veya damar tıkanıklığının önüne geçmiş olacaktır.

3.Vitamin E yönünden zengindir

Mango vitamin E yönünden'de zengin bir meyvedir.Özellik vitamin E deri hastalıklarının ve diğer hastalıkları önlemede koruyucu bir görev üstlenmektedir.her bir mangoda tahminen 2.3 ile 3 mg arası vitamin E bulunmaktadır.

4.Konsantrasyonu artırır,hafızayı güçlendirir

Mangonun diğer bir muhteşem faydası'da konsantrasyonu artırıp hafızayı güçlendirmesidir.Mangonun içermiş olduğu glutamin asit sayesinde  iyi bir hafıza ve beyin hücrelerini koruyan güçlü bir meyvedir.

5.Akne tedavisinde etkilidir

Mango akne tedavisinde'de etkilidir.Ciltde'ki tıkalı gözeneklerin açılmasını sağlayıp akne'nin oluşmasını engellemektedir.bunu  ince parçalara ayrılmış mango parçacıklarının yüze 20 dakika olarak konulması ve sonra yüzün sıcak suyla yıkanması şeklinde yapılması uygundur.


6.Demir yönünden zengindir

Mango özellikle demir yönünden oldukça zengin bir meyvedir.kadınlarda daha sık görülen adet'e bağlı demir eksikliklerinin giderilmesinde Mango oldukça etkili olacaktır.bunun için düzenli olarak akşam yemeklerinde mango tüketmek oldukça faydalıdır.Hamileler ve menopoz sonrası görülen demir ve kalsiyum eksikliklerini'de giderilmesi noktasında mango oldukça etkilidir.

7.Kanseri önler ve kalp hastalıklarını önler

Mangonun kanseri önlemede ve kalp hastalıkları riskini azaltmada'da oldukça etkili olan bir meyvedir.içermiş olduğu yüksek antioksidan nedeniyle oldukça faydalıdır.düzenli mango tüketimi kanser ve kalp hastalıklarına karşı riski azaltmaktadır.Çünkü kolestorülü düşürerek kalp damar hastalıklarının da riskini azaltmaktadır.


kaynak:http://www.arzhealth.com/

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.