Panik atak nedir ? sebepleri ve belirtileri

Panik atak aksiyete ve korkunun vermiş olduğu bir sonuçtur.panik atak sırasında kalp hızında artış, terleme yada kalp krizi geçirecekmiş gibi bir hisse kapılabilmektedirler.Panik atak tedavisi olan bir hastalıktır.Ülkemizde birçok insanda görülen panik atak tedavi edilmesi gereken hastalıklardandır.

Panik atağın belirti ve bulguları

Panik atağı sırasında belirgin bir aksiyete vardır.kalbin vuruşlarını bile hissedebilirler ,kalp çarpıntısı artıgı için terleme,nefes almada zorluk ve baş dönmesiyle beraber bayılma hissine girebilirler.onun dışında panik atak sırasında mide bulantısı,karın ağrısı,göğüs ağrısı,üşüme,titreme gibi belirtiler görülebilmektedir.Bunların hiçbiri kalp kökenli bir belirti olmayıp sadece panik atağa yönelik görülen belirtilerdir.

Panik atak neden olur ?

Panik atağın nedeni konusunda etkili olan iki temel şey vardır.Bunlar anksiyete ve korkudur.bunlar insanların normal bir belirti durumu olduğu gibi aşırıya kaçıcınca panik atağa davetiye çıkarmaktadır.Panik atak sosyal yaşamı ve gündelik hayatı etkileyebilen bir hastalıkdır.o nedenle tedavi edilmesinde fayda vardır.

Panik atak hastalığı yeni keşfedilen bir hastalık değildir.yüzyıllardır ileri gelen bir durumdur.Hipokrat dönemindede tarif edilen bu hastalık yüzyıllardır görülmektedir.

Panik atak için risk faktörleri

50 yaş altı insanlarda
Kadınlarda erkeklere göre daha sık görülmektedir
Boşanmış insanlarda
Eğitim seviyesi düşük insanlarda
Çocukluk döneminde taciz edilmiş veya şiddete maruz kalmış insanlarda
Şehirde yaşayanlarda daha sık görülmektedir.

Ayrıca yapılan bazı araştırmalarda  ailesinde panik atak hikayesi olan kişilerinde panik atak olma ihtimalinin olabileceği yönündedir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.